Εν αναμονή για την τύχη των συντελεστών ΦΠΑ

11:02 12/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σε μια προσπάθεια να βρεθεί τρόπος διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και την επόμενη χρονιά στα νησιά, είχαν χθες οι βουλευτές των νησιών.
Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό μετείχαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Χίου, Λέσβου, Σάμου και Δωδεκανήσων, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.
Ο πρωθυπουργός

έδειξε να κατανοεί απόλυτα την ανάγκη παραμονής στους μειωμένους συντελεστές του Φ.Π.Α και έκανε λόγο για ευρύτερες πολιτικές προάσπισης της νομιμότητας, προϊδεάζοντας και για σύντομες χρονικά πρωτοβουλίες που θα αφορούν το μεταφορικό ισοδύναμο.
Από την επαφή τους με τον πρωθυπουργό πάντως οι νησιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφυγαν με την ικανοποίηση της εξασφάλισης ενός «κουμπαρά», ύψους 100 εκ. ευρώ, για πολιτικές ενίσχυσης των νησιών, στην περίπτωση που η διαπραγμάτευση δεν αποδώσει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Ο βουλευτής, Ηλίας Καματερός, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι μέσα στο 2018 θα πάρουν σάρκα και οστά μέτρα για τη νησιωτικότητα, όπως το μεταφορικό ισοδύναμο, ενώ για τον ΦΠΑ είπε ότι θα τεθεί από τον πρωθυπουργό σε επίπεδο κορυφής.
Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της «Ροδιακής», που εμφανίζει τον βουλευτή Δημήτρη Γάκη, να είναι δυσαρεστημένος για τη μη συμμετοχή του στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ανέφερε ότι δεν γνωρίζει κάτι περί δυσαρέσκειας του συναδέλφου του, τόνισε ωστόσο ότι την πρωτοβουλία για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, την είχαν αναλάβει οι τέσσερις βουλευτές.
«Εμείς ζητήσαμε να τον δούμε» είπε ο κ. Καματερός.

Keywords
Τυχαία Θέματα