Ελ.Θεοχάρους: «Όσοι διαχειρίζονται το Κυπριακό να ετοιμάσουν ένα σχέδιο Β» (audio)

15:19 16/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η δική μου θέση είναι ξεκάθαρη. Η επίτευξη αυτής η συμφωνίας δε θα σημαίνει τίποτα άλλο παρά την αποδοχή όλων των τουρκικών όρων. Πρόκειται για την επισημοποίηση της παραδοχής ότι τα Κατεχόμενα παραχωρούνται στην Τουρκία», δήλωσε η Κύπρια ευρωβουλευτής, επικεφαλής του κινήματος «Αλληλεγγύη» Ελένη Θεοχάρους, μιλώντας την Τετάρτη (15/11) στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη αναφορικά με τη «λύση» που προωθείται στο Κυπριακό.

Παράλληλα,

δεν έκρυψε την ανησυχία της ότι «η Τουρκία μέσω του μορφώματος της Ενωμένης Ομόσπονδης Κύπρου, θα ελέγχει πλήρως την Ε.Ε».

Εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις δηλώσεις του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ενώπιον του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ενώ χαρακτήρισε «καθόλου καλό οιωνό» το ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλά για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

Προέτρεψε όσους διαχειρίζονται το θέμα «να ετοιμάσουν ένα σχέδιο Β, γιατί οι Τούρκοι το έχουν ήδη έτοιμο» υπογραμμίζοντας ότι ο λαός θα απορρίψει τη λύση που προωθείται.

Τέλος, επεσήμανε ότι η Τουρκία δεν έχει κάνει ούτε μια υποχώρηση όλο αυτά τα χρόνια. «Δεν περιμένουμε η Ρωσία και οι ΗΠΑ να πιέσουν την Τουρκία, αντιθέτως θα πιέσουν τον πλέον αδύναμο και αυτός είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά. Ούτε ο Τραμπ θα πιέσει, ούτε η Ε.Ε.» σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα