Έληξε η προθεσμία για τις τηλεοπτικές άδειες – Έξι οι φάκελοι

16:24 11/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Έληξε στις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης η προθεσμία για την κατάθεση αιτήσεων των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες. Φάκελο κατέθεσαν ο ΣΚΑΪ, το STAR, ο Alpha, ο ΑΝΤ1, το «Ε» και η «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.», ενώ οι μέτοχοι του Mega ανακοίνωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί η λίστα με τους υποψήφιους, ενώ ο ενδελεχής έλεγχος

που θα ακολουθήσει θα διαρκέσει από ενάμιση έως τρεις μήνες.

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε η τηλεοπτική αγορά και το τηλεοπτικό τοπίο να κάνουν τα βήματα για το μέλλον, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, οι εξελίξεις φαίνεται ότι είναι θετικές: «Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει οργανώσει μία διαδικασία άρτια, μία διαδικασία συμπαγή και σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Νομίζω ότι πάρα πολύ γρήγορα θα περάσουμε σε μία φάση, όπου και το τηλεοπτικό τοπίο θα είναι ρυθμισμένο και με τις προοπτικές της αύξησης της διαφημιστικής αγοράς και με βάση τον ισχύοντα νόμο θα έχουμε και αύξηση των θέσεων εργασίας στην τηλεόραση. […] Νομίζω ότι αποδεικνύεται ότι, όταν υπάρχει η πολιτική βούληση και η εγρήγορση και η ετοιμότητα από τους θεσμικούς παράγοντες και τις ρυθμιστικές αρχές, όλα είναι εφικτά».

Εκτός διεκδίκησης το Mega – Αγωνία για τους 420 εργαζόμενους

Ο δημοσιογράφος Θ. Αυγερινός, η «φωνή» του Mega στη Ρωσία επί χρόνια, μίλησε στην ΕΡΤ για τον αγώνα των εργαζομένων να κρατήσουν ανοιχτό το Mega. Όπως είπε, στο κανάλι βρίσκονται όλοι οι εργαζόμενοι, σοκαρισμένοι από την απόφαση των μετόχων.

Οι εργαζόμενοι, εκπρόσωποι των οποίων έχουν σήμερα συνάντηση με τον κ. Βαρδινογιάννη, απευθύνουν ύστατη έκκληση προς όλους να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. «Πρόκειται για κρίσιμη στιγμή για το κανάλι, η ΕΡΤ μπορεί να το καταλάβει πολύ καλύτερα από άλλους», σημείωσε ο κ. Αυγερινός.

Πηγές: ΕΡΤ1 [Ρεπορτάζ: Κ. Αντωνιάδη], ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις:
Τηλεοπτικές άδειες: Λήγει σήμερα η προθεσμία αιτήσεων – Εκτός το MEGA (video)
Λ.Κρέτσος: Ενδελεχής έλεγχος στους υπερθεματιστές-Η ΕΡΤ αλλάζει τα δεδομένα (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα