Έλεγχοι σε χώρους εργασίας

08:20 8/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σειρά ελέγχων πραγματοποίησε κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και επιθεωρητών εργασίας. Συγκεκριμένα έγιναν έλεγχοι.

Σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», μετά τις καταγγελίες για παρακράτηση μισθοδοσίας, μη καταβολή νυχτερινής εργασίας, αργιών και υπερεργασίας.
Σε Δημοτικές Επιχειρήσεις των περιφερειακών Δήμων του Ηρακλείου για μη τήρηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, παραβίαση ωραρίου εργασίας καθώς και θέματα μισθοδοσίας.
Επίσης σε νοσοκομεία

για αλλοδαπές που απασχολούνταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να κατέχουν τον απαιτούμενο τίτλο νοσηλευτή.
«Καταγγέλλουμε την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εργασίας, με τους εργαζόμενους να επωμίζονται το βάρος της οικονομικής κρίσης. Ευχαριστούμε την ΕΛΑΣ και τους Επιθεωρητές Εργασίας για την πολύτιμη βοήθεια τους», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΕΚΗ, που επισημαίνει: «Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου βρίσκεται κοντά στους εργαζόμενους και παρά τις δυσκολίες λόγω έλλειψης προσωπικού των ελεγκτικών μηχανισμών, πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους, συνεχίζοντας με τους ίδιους ρυθμούς για την πάταξη της παράνομης, ανασφάλιστης και απλήρωτης εργασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα