Ελ. Κουντουρά : «Οι αφίξεις τουριστών για το 2016 εμφανίζoυν αύξηση 5%» (audio)

19:15 5/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ
Το καλό κλίμα της περυσινής χρονιάς στην τουριστική κίνηση της χώρας -που απέφερε έσοδα της τάξης των 14, 2 δις. ευρώ και ρεκόρ αφίξεων 26 εκατομμυρίων– συνεχίζεται και φέτος κατά την αναπληρώτρια υπουργό τουρισμού Έλενα Κουντουρά η οποία, μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη επεσήμανε ότι για το 2016 παρατηρείται –μέχρι στιγμής- αύξηση 5% στις αφίξεις σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα,

αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα των προσπαθειών του υπουργείου σε σχέση με την προσέγγιση υψηλού εισοδηματικού επιπέδου τουριστών και τα «ανοίγματα» στις αγορές Κίνας, Νοτίου Κορέας, Μέσης Ανατολής, Αραβικών Εμιράτων. Για την αγορά της Αμερικής σημείωσε ότι τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά και εμφανίζουν αύξηση 45% σε σχέση με το 2015 προσθέτοντας ότι σ΄ αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι φέτος, για όλο το καλοκαίρι, εκτός από τη Delta Airlines, οι ταξιδιώτες εξυπηρετούνται και από τις United και America Airlines.

Αναφερόμενη στα νησιά που σήκωσαν το βάρος του προσφυγικού και καταγράφουν απώλειες στην τουριστική κίνηση έκανε λόγο για υπερβολική προβολή του θέματος από ελληνικά ΜΜΕ γεγονός που έδωσε το δικαίωμα σε ΜΜΕ του εξωτερικού να το αναπαράγουν δημιουργώντας μια παραπλανητική εικόνα. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι το υπουργείο έκανε τα πάντα ώστε να αναστρέψει αυτό το κλίμα επενδύοντας πολλά κεφάλαια από το υστέρημά του και πετυχαίνοντας, τουλάχιστον στην Κω, ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Σημείωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ανακουφίσει τα νησιά -και γενικότερα τον τουριστικό κλάδο- από την πρόσθετη φορολόγηση.

Για τη Θεσσαλονίκη και την ακτοπλοϊκή της απομόνωση ανέφερε ότι «δυστυχώς, υπάρχουν συμβάσεις τις οποίες δε μπορούμε να παρακάμψουμε» ωστόσο, πρόσθεσε ότι γίνονται προσπάθειες για να επανέλθουν κάποιες συνδέσεις που ακυρώθηκαν. Γενικότερα, ανέφερε ότι
γίνεται ένας νέος σχεδιασμός για το πώς θα αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν μέσα από την εξυπηρέτηση των μεταφορών, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι μέσα από τον τουρισμό θα ανακάμψει η οικονομία, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για όλα αυτά που έχουμε επιβαρυνθεί τα τελευταία χρόνια ώστε να δικαιωθούν οι θυσίες των ελλήνων.

Τέλος, ερωτηθείσα σχετικά με τη στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων οι οποίοι θα καταψηφίσουν, κατά τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή, τη διάταξη του νομοσχεδίου που προβλέπει την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ανέγερση τεμένους στο Βοτανικό, επεσήμανε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι «μαχητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπέρ της ανεξιθρησκίας» υπογραμμίζοντας ότι η διαφωνία τους δεν έγκειται στο να δημιουργηθεί το τέμενος, αλλά στην τοποθεσία την οποία δε θεωρούν κατάλληλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα