Έκθεση σύγχρονης τέχνης στην Τήνο από την πρεσβεία του Καναδά

12:55 1/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την έκθεση σύγχρονης τέχνης «Ανοιχτοί Ορίζοντες», η πρεσβεία του Καναδά στην Αθήνα γιορτάζει την 150η επέτειο της Καναδικής Συνομοσπονδίας και 75 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ του Καναδά και της Ελλάδας. Η έκθεση πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, στην Τήνο, από την 1η ώς

τις 20 Αυγούστου 2017.

Colleen Heslin

Σκοπός της έκθεσης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» είναι να συστήσει στο ελληνικό κοινό το έργο τριών διεθνώς καταξιωμένων Καναδών καλλιτεχνών: του Ρον Μόπετ (Ron Moppett), της Άλισον Γκλεν (Allyson Glenn) και της Κόλιν Χέσλιν (Colleen Heslin).

Οι τρεις καλλιτέχνες βρίσκονται στο προσκήνιο της καλλιτεχνικής κοινότητας του Καναδά και προχωρούν πέρα από τα προδιαγεγραμμένα όρια και ιεραρχίες της τέχνης, γεγονός που είναι εμφανές στον τρόπο με τον οποίο το κοινό ανταποκρίνεται στις πολυβραβευμένες εικαστικές πρακτικές τους.

Allyson Glenn

Οι εικαστικοί εκφράζονται εικαστικά με καινοτόμους τρόπους προκειμένου να αναφερθούν στην απεραντοσύνη της φύσης του καναδικού τοπίου και να την απεικονίσουν. Καλύπτουν τον καμβά επεκτείνοντας συχνά τα έργα στο πάτωμα, δημιουργώντας εγκαταστάσεις που αφηγούνται ιστορίες ενός κόσμου σε κατάσταση ρευστότητας -έργα που μπορούν να αντισταθούν, αλλά και να αναμετρηθούν με τις προκλήσεις της θάλασσας του Αιγαίου και τις μυριάδες ιστορίες που έχουν θαφτεί στο βάθος της και έχουν ξεβραστεί στις ακτές της.

Ron Moppett

Εγκαίνια έκθεσης (παρουσία των Καναδών καλλιτεχνών): 1 Αυγούστου 2017, 20:00.

Στις 2 Αυγούστου 2017, στις 20.30, πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού ανοιχτή συζήτηση με τους καλλιτέχνες και την επιμελήτρια για το έργο τους.

Colleen Heslin
Keywords
Τυχαία Θέματα