«Τέχνη και Αισθητική»: Έκθεση εικαστικών στη Ν. Σμύρνη

16:40 15/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεκαεννιά ταλαντούχα παιδιά και 21 ενήλικες που αγαπούν τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και την εικονογράφηση εκθέτουν τα έργα τους σε μια ιδιαίτερη, ομαδική εικαστική έκθεση στο πολιτιστικό κέντρο «Γαλαξίας», στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Η έκθεση, που έχει τίτλο «Τέχνη και Αισθητική», πραγματοποιείται στο πλαίσιο αφιερώματος στους Έλληνες της Μικράς Ασίας και στον Μικρασιατικό Πολιτισμό.

Έργα Πικάσο

Η έκθεση, που διοργανώνεται από το Εργαστήριο Εικαστικών Τεχνών «Τέχνη ίσον Γέννηση» της ζωγράφου και καθηγήτριας Χριστίνας

Μούρα, περιλαμβάνει έργα επαγγελματιών και μη ζωγράφων και δημιουργών, φοιτητών στη Σχολή Καλών Τεχνών και μαθητών του εργαστηρίου.

Στόχος είναι η σωστή εκπαιδευτική καθοδήγηση των εικαστικών τεχνών. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Επίσης, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 και την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, πραγματοποιείται στον «Γαλαξία» Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Τέχνη και Αισθητική» στη Νέα ΣμύρνηΑφιέρωμα στη Σμύρνη

Τόπο ουσιαστικής συνάντησης δημιουργών και θεατών αποτελεί και εφέτος την Άνοιξη η Νέα Σμύρνη. Ο δημοτικός πολυχώρος Πολιτισμού «Γαλαξίας» δίνει και αυτή τη χρονιά το «παρών», ακόμη πιο ανανεωμένος, τόσο σε λειτουργία όσο και σε ιδέες και δράσεις.

Ο πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης επιχειρεί να συνδυάσει διάφορες εκφράσεις της τέχνης, με κοινό χαρακτηριστικό την ποιότητα και τις σύγχρονες αισθητικές απαιτήσεις.

Το φετινό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στους Έλληνες της Μικράς Ασίας και στον Μικρασιατικό Πολιτισμό. Εκθέσεις φωτογραφίας, διαλέξεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, βιβλιοπαρουσιάσεις και πλήθος άλλων δράσεων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων πραγματοποιούνται στη Νέα Σμύρνη, για τα 95 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης.

Στόχος είναι να τιμήσει η Νέα Σμύρνη, μία ακόμη φορά, τη συλλογική μνήμη της μητέρας πατρίδας.

Είσοδος για το κοινό δωρεάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα