Έκθεση Nameless: Η πρώτη έκθεση της εικαστικής πλατφόρμας TILT

12:01 29/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η έκθεση Nameless, η πρώτη έκθεση της νεοσύστατης πλατφόρμας TILT, της πλατφόρμας δημιουργών (καλλιτεχνών, ερευνητών και θεωρητικών), εγκαινιάζεται την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017, στις 20:00, στο Λουτράκι. Σκοπός της έκθεσης είναι να παρουσιάσει έργα σύγχρονων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών γύρω από τις προκλήσεις και τις εμπειρίες της εποχής μας.

Μέσα από τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση Nameless γίνεται μια εκτενής αναφορά σε θέματα που αφορούν στις απότομες αλλαγές στη σύγχρονη κοινωνία και στις ανεξερεύνητες

αντιδράσεις της ύπαρξης απέναντι σε αυτές.

Είκοσι τρεις καλλιτέχνες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θέτουν ερωτήματα και προτείνουν τις δικές τους αφηγήσεις μέσα από ηχητικά έργα, βίντεο, εγκαταστάσεις και performance.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Μπάμπης Βενετόπουλος, Λίνα Θεοδώρου, Έυα Παπαμαργαρίτη, Νεκτάριος Παππάς, Γιούλα Χατζηγεωργίου, Τζάνις Ραφαηλίδου, Medea Electronique, Tony Maslic, Γιάννης Ισιδώρου, Καλλιόπη Λεμού, Mika Rottenberg, Στέλιος Ντεξής & Μυρτώ Βουνάτσου, Νίκος Αρβανίτης, Άλεξ Παπαϊωάννου, Δανάη Σίμου.

Στην πλατφόρμα φιλοξενούνται και δύο καλλιτεχνικούς φορείς:

το φεστιβάλ Μηδέν που εκπροσωπείται από την επιμελήτρια Γιούλα Παπαδοπούλου και τους καλλιτέχνες IP Yuk-Yiu, Ullrich Klose, Jeroen Cluckers, Sandrine Deumier & Philippe Lamy καιτο Μουσείο της Λήθης (Σουηδία) που εκπροσωπείται από τους: Konstantin Economou και Κλίτσα Αντωνίου.

Επιμελητές του TILT PLATFORM και της έκθεσης Nameless: Τάκης Ζερδεβάς, Μάκης Φάρος, Κατερίνα Γκουτζιούλη

TILT PLATFORM

Το TILT, η πλατφόρμα δημιουργών, δημιουργεί και παρουσιάζει καλλιτεχνικά έργα, διερευνά και παρεμβαίνει στον δημόσιο χώρο και στο διαδίκτυο. Μορφικά είναι μια πλατφόρμα, με κύριο στόχο την εξερεύνηση, τη διάκριση και την ανάδειξη των νέων διαδικασιών και φαινομένων, που έχουν αρχίσει να αναδύονται και να κυριαρχούν πάνω στις ζωές μας. Κύριος στόχος είναι, μέσω της τέχνης και της τεχνολογίας, να δημιουργήσει εννοιολογικά εργαλεία ή έστω, το περιβάλλον και τις συνθήκες που μπορούν να γεννηθούν ή να μεταδοθούν αυτά. Το TILT είναι ένας πομπός ερωτημάτων, ένας ανοιχτός χώρος έρευνας και συζήτησης, ένα εργαστήριο επιβίωσης.

Η ομάδα του TILT platform αποτελείται από τους: Ζωή Πυρίνη, Τάκη Ζερδεβά, Μάκη Φάρο, Κατερίνα Γκουτζιούλη. Η ομάδα της πλατφόρμας TILT διευρύνεται συνεχώς.

info

Έκθεση Nameless

Εγκαίνια: Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017, στις 20:00Κτήριο Beau Rivage, ακτή Λουτρακίου
Keywords
Τυχαία Θέματα