Έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ - Πιθανές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών

16:44 30/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, που αρχίζουν στις 17 Μαΐου, εξέτασε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), που συνεδρίασε εκτάκτως, την Μ. Τρίτη, αντιδρώντας στην αύξηση του διδακτικού ωραρίου από την επόμενη σχολή χρονιά. Πάντως, η τελική απόφαση για το αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι κινητοποίηση θα ληφθεί από τη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των
Τοπικών Ενώσεων Καθηγητών που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 15 Μαΐου, ενώ θα έχει προηγηθεί συνεδρίαση του Δ.Σ. την ερχόμενη Πέμπτη 9 Μαΐου.Είναι χαρακτηριστικό πως για πρώτη φορά οι καθηγητές συνεδριάζουν στην περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, οι παρατάξεις υπέβαλαν τις προτάσεις τους για τη μορφή των κινητοποιήσεων στις οποίες θα προχωρήσουν οι καθηγητές για να εκφράσουν την αντίθεσή τους με το συγκεκριμένο μέτρο, αλλά και για τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και η εκπαίδευση γενικότερα, και τα οποία έχουν ήδη θέσει υπόψη του υπουργείου Παιδείας.
Πάντως όλες οι παρατάξεις, τάχθηκαν υπέρ της πραγματοποίησης απεργίας στη διάρκεια των εξετάσεων, υπήρξαν όμως διαφωνίες στην πρόταση της ΔΑΚΕ, η οποία ζήτησε να στηθούν κάλπες στις Γενικές Συνελεύσεις των τοπικών συλλόγων, όπου και θα ληφθεί η τελική απόφαση για την πρόταση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για κινητοποιήσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα