Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών της HELMEPA από 5 έως 25 Μαΐου

20:27 12/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέες παρεμβάσεις με εθελοντικούς καθαρισμούς σε ακτές και άλλα σημεία, θα εξελιχθούν μέσα στο Μάιο, σε πανευρωπαϊκή κλίμακα.
Όπως αναφέρει η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – Helmepa: «Πέρασε ο χειμώνας και οι ξεχασμένες παραλίες μας ζητούν και πάλι την προσοχή μας! Για το λόγο αυτό, κάθε άνοιξη η HELMEPA, με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού, σας καλεί να οργανώσετε μια εξόρμηση για τον καθαρισμό κοντινής σας ακτής, πάρκου ή δάσους, ή και της γειτονιάς σας, μεταξύ 5 και 25 Μαΐου.

Συγκεντρώστε φίλους,

συμμαθητές ή συναδέλφους και γίνετε κι εσείς ένας από τους χιλιάδες εθελοντές που παίρνουν μέρος στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη». Οι εθελοντικοί καθαρισμοί έχουν κυρίως συμβολικό χαρακτήρα, καθώς στέλνουν ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης όλων για καθαρότερο περιβάλλον».

Η HELMEPA στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει πως: «συντονίζει για 4η χρονιά φέτος στη χώρα μας αυτή την Πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία. Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, Λιμενικές Αρχές, ΟΤΑ, εταιρείες, πρεσβείες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, ορειβατικοί και φυσιολατρικοί σύλλογοι, καταδυτικά κέντρα, ναυτικοί, ιστιοπλοϊκοί όμιλοι, τοπικές ενώσεις, ομάδες εθελοντών και κάθε ένας που θέλει να τιμήσει το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή, καθαρίζοντας μια κοντινή παραλία, όχθη ποταμού ή λίμνης, τμήμα του βυθού, δάσος, πάρκο ή μέρη όπου υπάρχουν σκουπίδια στις γειτονιές».

Keywords
Τυχαία Θέματα