Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

10:06 20/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις τέχνες, ζωγραφίζουν τα συναισθήματά τους, παρατηρούν, αγγίζουν, δημιουργούν, βιώνουν μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει το Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Για παιδιά 2 – 4 ετών

Ανακαλύπτοντας τις τέχνες

Παίζοντας και αλληλεπιδρώντας, παιδιά και γονείς έρχονται σε δημιουργική επαφή με τα εικαστικά, τη μουσική και το θέατρο. Η εκπαιδευτικός Σπυριδούλα Χρόνη, με τη συμβολή έμπειρων μουσικοπαιδαγωγών, δημιουργεί ένα κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης

δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ξεδιπλώσουν κομμάτια του εαυτού τους και να γευτούν τις χαρές που δίνει η επαφή με την τέχνη και η συμμετοχή στην ομάδα. Σε κάθε κύκλο, μέσα από νέες θεματικές ενότητες, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα μυστικά της τέχνης, καθώς και τον κόσμο που τα περιβάλλει και θα δημιουργήσουν τα πρώτα τους εικαστικά αντικείμενα.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παρουσία ενός συνοδού για κάθε παιδί.

Κάθε κύκλος είναι αυτοτελής και μπορεί να παρακολουθηθεί ανεξάρτητα ή συνεχόμενα.

ΚΥΚΛΟΣ 7 20, 27 Μαΐου, 3, 10 Ιουνίου 2017

Σάββατο, 10.30-11.30 & 12.00-13.00

Κόστος συμμετοχής κύκλου: 80 €

Για παιδιά 4- 6 ετών

Οι κήποι των ζωγράφων

Τα παιδιά, όπως τα δέντρα, όπως η τέχνη, είναι σπόρος, έχουν ρίζες, δίνουν άνθη και καρπούς. Η διαδικασία της δημιουργίας επαναλαμβάνεται, όμοια παντού…

Η εικαστικός-παιδαγωγός τέχνης, Έφη Φουρίκη, προσκαλεί τα παιδιά σ’ ένα κύκλο δημιουργίας, ο οποίος ξεκινά με την παρατήρηση της φύσης και πιο συγκεκριμένα των δέντρων, που είναι ανθισμένα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Στη συνέχεια, τα παιδιά με τη βοήθεια μεγεθυντικών φακών παρατηρούν λεπτομέρειες ζωγραφικών έργων, ανακαλύπτουν «μικρόκοσμους» και δημιουργούν με αυτούς τους δικούς τους ζωγραφικούς κήπους. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στον Εθνικό Κήπο και στο εργαστήριο.

25 Μαΐου 2017 Άνθη

1 Ιουνίου 2017 Καρπός

Πέμπτη 18.00-19.30

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 75 € / Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15 €

Εισαγωγή στα κόμικς

Τα παιδιά κατασκευάζουν τους δικούς τους ήρωες κόμικ ή κινούμενου σχεδίου μέσα από μια μεγάλη γκάμα βασισμένη στο αμερικάνικο και ευρωπαϊκό κόμικ. Παράλληλα, πειραματίζονται με διάφορες τεχνικές σχεδίου, μελανιού και ζωγραφικής για να απεικονίσουν την ιστορία τους σε χαρτί, όπως κάνουν οι επαγγελματίες σκιτσογράφοι! Με το ζωγράφο Δημήτρη Νοταρά.

24, 31 Μαΐου, 7, 14, 21, 28 Ιουνίου 2017

Τετάρτη, 18.00-19.30

Συνολικό κόστος συμμετοχής : 75 € / Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15 €

Για παιδιά 6 – 13 ετών

ARKKI Σχολείο αρχιτεκτονικής για παιδιά

Το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης, το ARKKI (School of Architecture for children and Youth), συνεχίζει τη δράση του με νέους κύκλους εργαστηρίων για παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών. Τώρα, το δημιουργικό παιχνίδι που βασίζεται στην αρχιτεκτονική συνεχίζεται, με τον ίδιο πάντα στόχο, τα παιδιά να εξερευνήσουν με όλες τους τις αισθήσεις τον κόσμο, να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις κλίσεις, μέσα από δραστηριότητες που τους μαθαίνουν να πειραματίζονται, να σχεδιάζουν και να βλέπουν άμεσα το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, που πάντα είναι πολύ εντυπωσιακό. Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Δυνατότητα παρακολούθησης Σάββατο ή Κυριακή

ΚΥΚΛΟΣ 7 20, 27 Μαΐου, 3, 10 Ιουνίου

Σάββατο, 13.30-15.00

ΚΥΚΛΟΣ 7 21, 28 Μαΐου, 4, 11 Ιουνίου 2017

Κυριακή, 12.00-13.30

Kάθε κύκλος είναι αυτοτελής και μπορεί να παρακολουθηθεί ανεξάρτητα ή συνεχόμενα.

Κόστος συμμετοχής κάθε κύκλου: 80 €

Για ενήλικες

Εργαστήριο εικαστικού κοσμήματος

Οι συμμετέχοντες αποκτούν πρακτικές γνώσεις για τη χρήση των συρμάτων και τις τεχνικές επεξεργασίας μετάλλων. Ανακαλύπτουν πολλά νέα υλικά, που τους δίνουν τη δυνατότητα να συνθέσουν μοναδικά και ιδιαίτερα κοσμήματα. Με τη σχεδιάστρια κοσμημάτων Ελένη Δασκαλάκη.

ΚΥΚΛΟΣ 3

23 Μαΐου 2017 Φτιάχνουμε συρμάτινο κορδόνι και το στολίζουμε με πέτρες της επιλογής

σας για την κατασκευή κολιέ-σκουλαρίκι

30 Μαΐου 2017 Με πολύχρωμα δέρματα κορδόνια και πέτρες φτιάχνουμε ζώνη-κολιέ

6 Ιουνίου 2017 Σχεδιάζετε το κόσμημά σας κάνοντας συνδυασμό τεχνικών

Τρίτη, 18.00-20.30

Συνολικό κόστος συμμετοχής για κάθε κύκλο: 180 € μεμονωμένη συνάντηση 30 € (τα εργαλεία παρέχονται, αλλά τα υλικά δεν περιλαμβάνονται στην τιμή)

Kάθε κύκλος είναι αυτοτελής και μπορεί να παρακολουθηθεί ανεξάρτητα ή συνεχόμενα.

Σεμινάριο εγκαυστικής

Η τεχνική της εγκαυστικής είναι μία καθαρά ελληνική τέχνη, η οποία χρησιμοποιήθηκε σε αγάλματα που δεν έχουν διασωθεί και μεταφέρθηκε στην Αίγυπτο, όπου έγιναν τα γνωστά πορτραίτα του Φαγιούμ. Συνίσταται στην ανάμιξη καθαρού κεριού μέλισσας ως συνδετικό υλικό με χρωστικές ουσίες (χρήση της τετραχρωμίας άσπρο, μαύρο, κόκκινο, ώχρα) και μαστίχα. Το σεμινάριο περιλαμβάνει σχέδιο και ζωγραφική με αυγοτέμπερα σε χαρτί ακουαρέλας, καθώς και σχέδιο με τοποθέτηση των κέρινων αποχρώσεων με σπάτουλα σε ξύλο φλαμουριάς. Με την ζωγράφο Κατερίνα Περιμένη.

20, 21 Μαΐου 2017

Σάββατο, Κυριακή, 18.00-21.00

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 180 €

Ίδρυμα Θεοχαράκη

Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1
10671, Αθήνα

Keywords
Τυχαία Θέματα