Εκδήλωση για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας στη Νέα Φιλαδέλφεια

14:39 5/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ν.Φιλαδέλφειας θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (Το.Μ.Υ.).

Το Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο (Α.Κ.Ι.Φ.) Ν. Φιλαδέλφειας, Ν. Χαλκηδόνας, Ν. Ιωνίας και γύρω Περιοχών, που είναι εκ των φορέων που διοργανώνουν την εκδήλωση, αναφέρει στο blog του για τη φυσιογνωμία του:

«Το Α.Κ.Ι.Φ. είναι ένα κοινωνικό εγχείρημα, μια πρωτοβουλία ανοικτή στον καθένα/καθεμία (από

τον χώρο της Υγείας ή όχι) που θα ήθελε να συμμετέχει προσφέροντας τις υπηρεσίες του/της χωρίς οικονομικό αντίτιμο προς όλους τους συμπολίτες μας, ανασφάλιστους, άνεργους, μετανάστες-πρόσφυγες αλλά και σε πολίτες που έχουν ασφάλιση αλλά αδυνατούν να καλύψουν ιατρικά τους έξοδα.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δηλώσουμε ότι ο στόχος του Α.Κ.Ι.Φ. ΔΕΝ είναι να υποκαταστήσει τις φθίνουσες κρατικές δομές υγείας (γιατί δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι μπορούμε αλλά και γιατί δεν θέλουμε).

Επίσης, σημαντικό είναι ότι είμαστε αντίθετοι στην όποια έννοια ή τύπο φιλανθρωπίας που καλλιεργεί την παθητικότητα και λειτουργεί με κατακόρυφη διαδικασία από πάνω (τον ισχυρό) προς τα κάτω (τον αδύναμο).

Θεωρούμε τη σημερινή πολιτική και οικονομική συγκυρία ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ως πόλεμο ενάντια στην κοινωνία με ανθρώπινες απώλειες είτε σε σωματικό είτε σε ψυχικό επίπεδο. Γι’ αυτό, στον πόλεμο αυτό είμαστε σύμμαχοι στο πλευρό των αδυνάτων διεκδικώντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας ως υποχρέωση του κράτους και δικαίωμα όλων των πολιτών.

Ο χώρος του Α.Κ.Ι.Φ. Ν. Φιλαδέλφειας, Ν. Χαλκηδόνας, Ν. Ιωνίας και γύρω Περιοχών παραχωρήθηκε από τον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας κατόπιν κινητοποιήσεων της Πρωτοβουλίας για τη δημιουργία του Ιατρείου».

Keywords
Τυχαία Θέματα