Είκοσι τόνοι μολυσμένων αυγών πωλήθηκαν στη Δανία

01:01 11/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά το Λουξεμβούργο, η Δανία, έγινε η 10η κατά σειρά χώρα όπου διακινήθηκαν αυγά μολυσμένα με εντομοκτόνο fipronil.

Σύμφωνα ανακοίνωση των αρχών περίπου 20 τόνοι πωλήθηκαν βρασμένα και καθαρισμένα από καφετέριες και εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες catering.

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής και Τροφίμων της Δανίας εμφανίστηκε καθησυχαστική τονίζοντας ότι τα δείγματα τα οποία εξετάστηκαν στην Ολλανδία ναι μεν περιείχαν ίχνη του εντομοκτόνου όχι όμως σε συγκέντρωση επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία.

Οι

μολυσμένες παρτίδες προέρχονται κυρίως από την Ολλανδία, αλλά και από το Βέλγιο και τη Γερμανία.

Η κρίση έχει επιπτώσεις και σε άλλες χώρες της Ευρώπης στις οποίες παραδόθηκαν τα αυγά αυτά: στη Γαλλία, την Ελβετία, τη Σουηδία, τη Βρετανία και στο Λουξεμβούργο, ενώ και η Ρουμανία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αρχές εντόπισαν σε αποθήκη δυτικά της χώρας κρόκους αυγών βάρους ενός τόνου με ίχνη του fipronil. Οι κρόκοι είχαν εισαχθεί από τη Γερμανία και δεν διοχετευθηκαν στην κατανάλωση.

Στη χώρα μας μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν διακινηθεί επιμολυσμένες παρτίδες, ωστόσο οι αρμόδιες αρχές, σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές, είναι σε επιφυλακή.

Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε δύο υπόπτους στο πλαίσιο της έρευνας σε σχέση με το διατροφικό σκάνδαλο.

Πηγή BBC

Σχετικές ειδήσεις:

Συλλήψεις στελεχών ολλανδικής εταιρείας για το σκάνδαλο με τα αυγάΛουξεμβούργο: Η όγδοη χώρα που πλήττεται από το σκάνδαλο των μολυσμένων αυγώνΣχεδόν 700.000 μολυσμένα αυγά, έχουν εισαχθεί στο Λονδίνο
Keywords
Τυχαία Θέματα