Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 5-12-2016

11:22 5/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυτοδιοίκηση

«Μέχρι αύριο οι εγγραφές για την Ακαδημία – Δομή Δια Βίου Μάθησης της ΠΑΜΘ»

Μέχρι και αύριο θα μπορούν να εγγράφονται οι ενδιαφερόμενοιγια την Ακαδημία-Δομή Δια Βίου Μάθησης ΑΜ-Θ, ηλεκτρονικά, με συμπλήρωση της αίτησης που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας και στις ιστοσελίδες των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Πρόκειται για τη συνεργασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τις Σχολές του Δ.Π.Θ. και του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ. έχει ως στόχο τη Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση των πολιτών και τη διασύνδεση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας με τους πολίτες.
Φέτος,

ογδόντα καθηγητές και 580 συμπολίτες μας θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα ανταλλάσοντας απόψεις σε επιμέρους αντικείμενα και θεματικά πεδία.
Σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις από Καθηγητές και Ειδικούς Επιστήμονες του Δ.Π.Θ. και του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ στις εξής θεματικές ενότητες:
«ΖΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ»
• «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»
• «ΘΕΜΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» • «ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ»
• «ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ».

Στην Κομοτηνή το θέμα της διάλεξης είναι «ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ», στην Αίθουσα Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 – 21.00.
•Στην Ξάνθη η θεματική ενότητα θα έχει ως θέμα «Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ» Χώρος διαλέξεων: Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης «ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ», ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 – 21.00.
Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών με μόνο κριτήριο επιλογής τη σειρά προτεραιότητας εγγραφής.
Η εγγραφή και η παρακολούθηση των διαλέξεων είναι ΔΩΡΕΑΝ.

«Συντήρηση του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Ροδόπης»

Σε καταγραφή και επί τόπου επιθεώρηση των έργων Βελτίωσης του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου προέβη ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης με την Τεχνική Υπηρεσία με στόχο ομαλή λειτουργία του δικτύου.
Προτεραιότητα στην δράση της Τεχνικής Υπηρεσίας αποτελεί η διατήρηση της προσβασιμότητας σε κάθε περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και η καθημερινή προσπελασιμότητα ακόμη και των πιο απομακρυσμένων και δύσβατων περιοχών και υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Όταν οι επιχειρηματίες δρουν ανθρωπιστικά

Η Δ/νση Κοινωνικών Πολιτικών του Δήμου Κομοτηνής ευχαριστεί θερμά την εταιρία ALFA BETA ROTO A.B.E.E που υποστηρίζει και συνεισφέρει στο σημαντικό έργο της, προσφέροντας κάθε χρόνο σημαντικό ποσό για δωρεά (5000€), για να αποδοθεί με αποκλειστικό σκοπό στην προμήθεια καύσιμης ύλης (καυσόξυλα), για τους οικονομικά αδύνατους κατοίκους του Δήμου Κομοτηνής.
«Η αξία της προσφοράς και βοήθειας στις μέρες μας είναι σημαντικά μεγάλη και η κίνησή σας αυτή πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση», αναφέρει καταλήγοντας σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κομοτηνής.
Σπάρτακος και επί …σχολικών αιθουσών
Μία ακόμα προσπάθεια της Δημοτικής Παράταξης ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ να προσφέρει υπηρεσίες στην πόλη και τους δημότες ευοδώθηκε, με την εγκατάσταση των δύο προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας στο 2ο Λύκειο Κομοτηνής – έπονται άλλες δύο σε δημόσια Γυμνάσια της πόλης.
Η προσπάθεια άρχισε πριν 15 μήνες (!) όταν έγινε ενημέρωση πως το πρόβλημα χώρου στο μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο θα λυνόταν με δύο αίθουσες προκάτ από τις Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ). «Τότε κινηθήκαμε προς πάσα κατεύθυνση, τοπικά και κεντρικά, για να πετύχουμε το ίδιο και για κάποιες χρόνιες ανάγκες δημόσιων σχολείων, παρά τις Κασσάνδρες που προέβλεπαν μηδενικό αποτέλεσμα. Με αποκλειστικά δική μας πρωτοβουλία, με παρεμβάσεις σε κάθε υπηρεσιακό επίπεδο και χρονικό στάδιο, με άπειρες τηλεφωνικές και δια ζώσης οχλήσεις εμπλέξαμε και πιέσαμε όλους τους αρμόδιους για να βγει το αποτέλεσμα που σήμερα όλοι βλέπουμε.
Το κωμικοτραγικό είναι πως οι αίθουσες για τις οποίες παρακαλούσαμε στην Αθήνα βρίσκονταν δίπλα μας και κανείς δεν το ήξερε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική παράταξη Σπάρτακος.
Τουρισμός

Σειρά συναντήσεων για τον Πεζοπορικό τουρισμό

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει μια σειρά συναντήσεων εργασίας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με σκοπό την προώθηση του Πεζοπορικού τουρισμού μέσω συγκεκριμένης δράσης, να κατατεθούν προτάσεις και να ενημερώσει για το πώς μπορεί ένα υπάρχον μονοπάτι ή μία διαδρομή να συμπεριληφθεί σε σχετική ψηφιακή εφαρμογή που δημιουργείται από την Περιφέρεια ΑΜΘ .
Η συνάντηση στη Ροδόπη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αίθουσα Γεώργιος Παυλίδης στις 12.30 – 13.30.
Στην Ξάνθη στον «Πολυχώρο τέχνης και σκέψης», Οδός Βενιζέλου 17 σήμερα στις 14.30 – 15.30.

Κόμματα

Ερώτηση βουλευτων του ΣΥΡΙΖΑ για τις αρμοδιότητες των Δήμων για τα σχολικά κτήρια

Ερώτηση προς στους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Ξάνθης, Χουσεϊν Ζειμπέκ .
Στο κείμενο της ερώτησης μεταξύ άλλων αναφέρεται πως όλες σχεδόν οι αρμοδιότητες για τα σχολικά κτήρια έχουν περάσει στη δικαιοδοσία των Δήμων. Σε πολλές, όμως, περιπτώσεις οι αρμοδιότητες αυτές ασκούνται καταχρηστικά, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες των σχολείων και των μαθητών.

ΕΛΑΣ

Ολοκληρώθηκε διαδικτυακό σεμινάριο της Αστυνομικής Ακαδημίας για τις Μεταναστευτικές Ροές»

Ολοκληρώθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) του Τμήματος CEPOL της Αστυνομικής Ακαδημίας με θέμα, «Δραστηριότητες της Ομάδας Εργασίας RAN POL – Ριζοσπαστικοποίηση και Μεταναστευτικές Ροές (Activities of RAN POL – Radicalisation and Immigration Flows)».
Το σεμινάριο υλοποιήθηκε με τη χρήση των εργαλείων εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης του Ηλεκτρονικού Δικτύου της CEPOL, ενώ το παρακολούθησαν περισσότερα από τετρακόσια (400) στελέχη από όλα τα Κράτη-Μέλη και τους Οργανισμούς της.
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο διαδικτυακό σεμινάριο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομική Ακαδημία και απευθυνόταν κυρίως σε στελέχη των Αρχών Επιβολής του Νόμου, οι οποίοι έρχονται σε συχνή επαφή με φαινόμενα ριζοσπαστικοποίησης και θέματα κοινοτικής αστυνόμευσης στην ενεργό δράση.

Πολιτισμός

Άνοιξε τις πύλες της η Ονειρούπολη Δράμας

Άνοιξε τις πύλες της για 13η χρονιά η Ονειρούπολη της Δράμας, όπου για ένα μήνα και πλέον, το πνεύμα και η μαγεία των Χριστουγέννων θα συνεπάρει επισκέπτες και εθελοντές!
Για άλλη μια πιο δυνατή διοργάνωση από κάθε άλλη χρονιά, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος.
Θα πρωταγωνισθούν και φέτος οι πολλαπλές δράσεις για τα παιδιά, τα δυνατά μουσικά ονόματα, εκδηλώσεις και εκθέσεις τοπικών προϊόντων για τους μεγάλους.
Ο κ. Μαμσάκος υπογράμμισε πως παρά την κρίση, το δίκτυο εθελοντών της Δράμας έχει κάνει εκπληκτική δουλειά, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, αλλά και από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.
«Τα ξενοδοχεία είναι όλα κλεισμένα εδώ και καιρό, βοηθώντας και τονώνοντας την τοπική οικονομία της περιοχής μας. Θα μπορούσε ωστόσο ο επισκέπτες να συνδυάσει την παραμονή του στη Δράμα με μια επίσκεψη στο Φαλακρό το οποίο λειτουργεί φέτος, αλλά και στα φημισμένα οινοποιεία της Δράμας», δήλωσε καταλήγοντας ο κ. Μαμσάκος.

Για ένα μήνα στους δρόμους το τρενάκι της Ξάνθης

Στη διάθεση των κατοίκων και των επισκεπτών τέθηκε από χθες (Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου) το τουριστικό τρενάκι του δήμου Ξάνθης ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων, ενώ τα δρομολόγια θα διαρκέσουν μέχρι την πρωτοχρονιά.
Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν καθημερινά από τις 17.00 μια σύντομη περιήγηση σε σημεία της πόλης, με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας. Τις αργίες και τις Κυριακές οι ώρες αναχώρησης είναι 10.00 το πρωί και το απόγευμα από τις 17.00. Η διαδρομή παρέχεται δωρεάν, ο μέγιστος αριθμός επιβατών είναι τα 36 άτομα, ενώ τα ανήλικα παιδιά κάτω των δεκατεσσάρων ετών θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικες.

Σύλλογοι

Βιωματικό σεμινάριο για τις διαταραχές διασπαστικής συμπεριφοράς σε παιδιά

Σήμερα και την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Βιωματικό Σεμινάριο με θέμα: «Διαταραχές διασπαστικής συμπεριφοράς. Κατανόηση του φαινομένου και τρόποι αντιμετώπισης»
Βασικό μέρος του σεμιναρίου αποτελούν συγκεκριμένα βιωματικά παιχνίδια που σκοπό έχουν την περαιτέρω αντίληψης της διαφορετικότητας και την ενίσχυσης της ενσυναίσθησης από μέρους των συμμετεχόντων.Το σεμινάριο απευθύνεται: Σε γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές παιδαγωγικών ειδικοτήτων, λογοθεραπευτές αλλά και σε οποιονδήποτε θέλει να είναι άρτια ενημερωμένος για το αντικείμενο των διαταραχών διασπαστικής συμπεριφοράς.
Το Βιωματικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στους χώρους εκπαίδευσης του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.

Βραβεύσεις Σαρακατσάνων

Ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων στα πλαίσια της ετήσιας τιμητικής βράβευσης των μαθητών Σαρακατσάνικης καταγωγής καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να ενημερώσουν τον Σύλλογο, προκειμένου να συμπεριληφθούν στις καταστάσεις βράβευσης στο τηλέφωνο 2531026861. Στην εκδήλωση βραβεύονται επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας καθώς και αριστούχοι μαθητές όλων των τάξεων της Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης.

Σύλλογος ξιφασκίας στην Ξάνθη

Ο πρώτος σύλλογος ξιφασκίας δημιουργήθηκε στην Ξάνθη και ξεκίνησε τη λειτουργία του από τις 15 Νοεμβρίου, κάνοντας λόγο για «άθλημα με πολλές αναδείξεις σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο, συνδυασμό σωματικής και πνευματικής άσκησης και γρήγορη μετάβαση σε αγωνιστικό επίπεδο».
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες απευθυνόμενοι στα τηλέφωνα 6951 913429, 6989 440430 και 6982 064269 και στο e-mail info[email protected].

Εθελοντές

Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΤΕΦΑΑ

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, και ώρες 09:30-13:30, στο Αίθριο του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ., στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, θα διοργανωθεί για 18η συνεχή χρονιά η Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Αποδέκτης όλων των φιαλών θα είναι, και αυτή τη χρονιά, η τράπεζα αίματος του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής.
Τη διοργάνωση της Ημέρας Εθελοντικής Αιμοδοσίας ανέλαβαν οι φοιτητές της Ειδικότητα Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής του Τ.Ε.Φ.Α.Α., Δ.Π.Θ..

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, η καθημερινή, περιβαλλον, θεματα, συγχρονο, φυση, κομοτηνη, ξανθη, ενεργεια, ζωη, δωρεαν, δραση, alfa, προσφορες, μίμηση, οσκ, σχολεια, αθηνα, αμθ, βενιζελος, συριζα, συγκεκριμένο, ελλαδα, δραμα, Πρωτοχρονιά, αει, τει, info, τραπεζες, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, υπουργειο εσωτερικων, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, σταση εργασιας, Κορμός Χριστουγέννων, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, αξια, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, κοινωνικος τουρισμος, αλλαγη ωρας 2013, βουλευτες, ονειρουπολη, δυνατα, το θεμα, αιμοδοσια, δουλεια, δωρεαν, θεμα, θρακη, καθημερινη, ξενοδοχεια, οικονομια, ονοματα, παιχνιδια, προγραμμα, σχολες, τηλεφωνο, ωρα, alfa, mail, αει, αιθριο, αμθ, αργιες, τει, βαλκανια, γονεις, δυνατοτητα, δημος, δικη, δομη, δρομολογια, δικτυο, εγινε, εγγραφη, εγγραφες, αιθουσα, εκθεσεις, εκπαιδευση, ενεργεια, ενημερωση, ερχονται, εσωτερικων, εταιρια, ετων, ευρωπη, ζωη, ιδιο, η καθημερινή, υπηρεσια, υπηρεσιες, ιδρυμα, κειμενο, κινηση, λειτουργια, λυκειο, λογο, μαγεια, μηνες, ογδοντα, οδος, παιδια, παυλιδης, πεδια, προκατ, πρωι, πυλες, ροες, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, σειρα, σπαρτακος, συγχρονο, τις κυριακες, χριστοδουλος, ψηφιακη, ωρες, εφαρμογη, ηλεκτρονικα, info, πληροφοριες, τραπεζα, θεματα, ξεκινησε
Αναζητήσεις
ert κομοτηνης
Τυχαία Θέματα