Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 24-01-2017

11:48 24/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Aστυνομικό Δελτίο

Δικογραφία για βιασμό, αποπλάνηση και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως για τον 15χρονο δράστη

Ομολόγησε ο 15χρονος δράστης την εγκληματική του ενέργεια, στο 6χρονο αγόρι, που βρέθηκε νεκρό το μεσημέρι της Δευτέρας, σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Κομοτηνή.

Συγκεκριμένα 15χρονος ομολόγησε και τον βιασμό του 6χρονου αγοριού και εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό, αποπλάνηση και ανθρωποκτονία εκ προθέσως.
Υπενθυμίζεται πως τα ίχνη του άτυχου 6χρονου αγοριού που ήταν κωφάλαλο,

είχαν χαθεί το βράδυ της περασμένης Kυριακής και οι γονείς του το αναζητούσαν.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως και ο 16χρονος δράστης που θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα και από εδώ και πέρα θα αναλάβει η δικαιοσύνη, είναι και αυτός κωφάλαλος.
Σήμερα το πρωΐ θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Υγεία

Η λίστα χειρουργείου κόβει τον ομφάλιο λώρο νοσοκομείου ιδιωτικού ιατρείου

Εγκύκλιος που βάζει τέλος στο φακελάκι εκδόθηκε ήδη από το υπουργείο υγείας που αφορά τη Λίστα Χειρουργείων κόβοντας τον ομφάλιο λώρο ιδιωτικού ιατρείου και νοσοκομείου όπως σημειώνει ο Διοικητής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Αδαμίδης.
Η Εγκύκλιος θα αφορά τον τρόπο κατάρτισης, οργάνωσης και λειτουργίας της λίστας χειρουργείου, προκειμένου να ισχύσουν κοινοί κανόνες εφαρμογής της, απέστειλε προς τις διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Όπως αναφέρεται, ο διοικητής κάθε νοσοκομείου οφείλει, εντός μίας εβδομάδας από τη λήψη της εγκυκλίου, να ορίσει τον υπεύθυνο υπάλληλο για τη σύνταξη της λίστας χειρουργείου.
Διευκρινίζεται ότι επεμβάσεις που δεν έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι την ημερομηνία έναρξης της λίστας, θα πρέπει να ενταχθούν σ’ αυτή με τις διαδικασίες που προβλέπονται στην υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την κλινική εκτίμηση της κατάστασης του ασθενούς.

ΔΠΘ

Εισαγγελική έρευνα για 9 φοιτητές του ΔΠΘ, μετά από καταγγελία καθηγητή

Προκαταρκτική έρευνα σε βάρος 9 φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης είναι σε εξέλιξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης μετά από αναφορά του Καθηγητή Γ. Παύλου.
Η υπόθεση αποτελεί συνέχεια των επεισοδίων του Απριλίου του 2016 στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης που οδήγησε σε κακουργηματική δίωξη 2 φοιτητών και για τα οποία ο εν λόγω καθηγητής έχει κατηγορηθεί από τη φοιτητική κοινότητα ότι τα έχει προκαλέσει εμμέσως.
Ο κ. Παύλος κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία στην οποία καταγγέλλει φοιτητές και διοίκηση και ισχυρίζεται ότι στο Πολυτεχνείο επικρατεί κλίμα τρομοκρατίας, ότι υπάρχουν «Πανεπιστημιακά ΜΑΤ» και «ISIS φοιτητών» και ότι ενοχλούν οι «πατριωτικές» του απόψεις, όπως της χαρακτηρίζει.
Από την πλευρά τους οι φοιτητές και οι παρατάξεις κατηγορούν τον Καθηγητή ότι επιχειρεί να επιβάλει κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος των φοιτητών και απαιτεί «δηλώσεις μετανοίας» από τους φοιτητές που έχουν πρωταγωνιστήσει στις κινητοποιήσεις εναντίον του και τις εθνικιστικές απόψεις που εκφράζει στα μαθήματά του, ενώ κάνουν λόγο για αποτυχία ως και 100% στις εξετάσεις των μαθημάτων του.
Από την πλευρά της η Διοίκηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης διενεργεί ΕΔΕ σε βάρος του για διάφορα ζητήματα όπως η διδασκαλία του μαθήματός του, η διανομή συγγράμματος και άλλα στοιχεία.

Πρωτογενής Τομέας

Συνάντηση Αν. ΥΠΑΑΤ Γ. Τσιρώνη με τους μελισσοκόμους

Ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, υποδέχθηκε στο γραφείο του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΜΣΕ), όπου συζητήθηκαν παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων οι απόψεις του φορέα για το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Μελισσοκομίας και την ενίσχυση των Κέντρων Μελισσοκομίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αν. Υπουργός επισήμανε το μεγάλο ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη του κλάδου και την πρόθεσή του να συγκληθεί ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων και παραγόντων προκειμένου να συζητηθούν θέματα στρατηγικής για την ανάπτυξη της Μελισσοκομίας στη χώρα.

ΔΠΘ-Πρωτογενής Τομέας

Παράδοση και Βιομηχανία παντρεύει το ΔΠΘ

Το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, μετά από 32 μήνες ερευνών, μέσω προγράμματος κατάφερε να εισαγάγει με επιτυχία σε αλλαντικά προβιοτικά, παντρεύοντας έτσι την παράδοση με την βιομηχανία κρέατος.
Αυτό που τώρα απομένει είναι να βρεθεί μια εταιρία ή να προκηρυχθεί ένα άλλο πρόγραμμα, μέσω του οποίου θα κατοχυρωθεί η πατέντα και θα ξεκινήσει η γραμμή παραγωγής των συγκεκριμένων προϊόντων. Το κόστος δεν θα ξεπερνάει τα 10 με 15 χιλιάδες ευρώ.
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής η πρόεδρος του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευγενία Μπεζιρτζόγλου, η οποία ευχήθηκε πολύ γρήγορα να βρεθεί ένα σχήμα εταιρειών που θα χρηματοδοτούσαν για την κατάθεση της πατέντας και την παραγωγή των συγκεκριμένων προϊόντων. Αυτού του είδους τα προϊόντα είναι ευρέως διαδεδομένα το εξωτερικό και είναι καιρός και εμείς στην Ελλάδα να γνωρίσουμε και να εμπιστευθούμε τα προϊόντα μας, ειδικά όταν αυτά προάγουν την υγεία μας, ως βιολειτουργικά τρόφιμα».
Το ΔΠΘ και το συγκεκριμένο τμήμα θα συνεχίσουν τις έρευνες και θα επιχειρήσουν ανοίγματα και σε άλλες εταιρείες της περιοχής, σε μια προσπάθεια από την έρευνα του πανεπιστημίου για την βελτίωση των προϊόντων να περνάμε γρήγορα στην εφαρμογή των ερευνών αυτών για το καλό του τόπου.
Η κ. Μπεζιρτζόγλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρόσφατη πολύ καλή αξιολόγηση του τμήματος από Αμερικανούς ειδικούς.

Κόμματα

Συνάντηση Μητσοτάκη Στυλιανίδη

Συνάντηση συνεργασίας στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο είχε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης με τον Πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη. Συμφωνήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρώην Υπουργού, στο πλαίσιο της πανστρατιάς που επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των επερχόμενων εκλογών, να δραστηριοποιηθεί εντονότερα ο πρ. Υπουργός και τ. βουλευτής Ροδόπης, συμβάλλοντας στην τελική νίκη της παράταξης.
«Η εξέλιξη αυτή», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης «αποτελεί για εμένα την απαρχή μιας νέας προσπάθειας για τη Ροδόπη μας, για τη Θράκη, αλλά και για την πατρίδα μας, την Ελλάδα, στην οποία θα δώσουμε όλοι ενωμένοι τον καλύτερό μας εαυτό.».

Η μεγάλη αναπτυξιακή υστέρηση πληγή για την προοπτική των Σαπών
Επίσκεψη Ιλχάν στις Σάπες

Επίσκεψη στην πόλη των Σαπών πραγματοποίησε χθες ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο νομό Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Ντάλια.
Ο Ιλχάν Αχμέτ, περιόδευσε στην αγορά των Σαπών, συνάντησε επαγγελματίες, εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα και αγρότες καθώς και παράγοντες της τοπικής Ένωσης Επαγγελματιών των Σαπών και άκουσε τα προβλήματά τους.

Σύσκεψη ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το Αγροτικό

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο σύσκεψη της αγροτοδιατροφικής επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μέλη και φίλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συζήτησαν για την παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις αγροτικές κινητοποιήσεις αλλά και την πρόταση για τη συγκρότηση της ΣΠΟΡΑΣ, μιας πανελλαδικής συσπείρωσης αγροτο -κτηνοτρόφων-ψαράδων και εργαζομένων στο κλάδο.

Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Πρόεδρο και το ΔΣ της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία»

Συνάντηση πραγματοποίησε στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ).
Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα. Συζητήθηκαν οι δυνατότητες ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών από την Περιφέρεια και την Ομοσπονδία για την αντιμετώπιση των αναγκών των ανθρώπων με αναπηρία και αποφασίστηκε τα ζητήματα που τέθηκαν να εξεταστούν πιο διεξοδικά σε επόμενη συνάντηση.

Πρόταση Φ Καζάκου για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας

Πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με την χρηματοδότηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού για τη διαχείριση του Περιβάλλοντος – Καταστροφών και Κρίσεων στο Δήμο Κομοτηνής, κατέθεσε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της παράταξης Εμείς …η Πόλη» στο Δήμο Κομοτηνής, Φελίνα Καζάκου
Συγκεκριμένα η κ. Καζάκου προτείνει την αξιοποίηση της ανοιχτής Ευρωπαϊκής πρότασης-πρόσκλησης ποσού 2.500.000€ που χρηματοδοτεί σε υψηλά ποσοστά (από 40% εως και 100%) ενέργειες πρόληψης, αντιμετώπισης κινδύνων και καταστροφών, όπως πρόληψη από πλημμυρικά φαινόμενα, πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές, σεισμούς, βιομηχανικά ατυχήματα και τη στήριξη ευπαθών και πληγέντων πολιτών (όπως αγορά μέσου για την αερομεταφορά χρόνιων ασθενών).

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Μύκης

Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή Μύκης με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη. Μεταξυ των θεματων είναι και η ανάληψη υποχρεώσεων για το ανεκτέλεστο τμήμα συμβάσεων και έγκριση της κατεπείγουσας ανάθεσης προμήθειας αλατιού και ανάληψη της σχετικής πίστωσης.

Εθελοντισμός-Αλληλεγγύη

Παράταση πήρε «ο Αη Βασίλης που άργησε μια μέρα»

Παράταση για άλλη μια εβδομάδα πήρε η κορυφαία εθελοντική δράση της Κομοτηνής, «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα».
Επειδή λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του χιονιού, πολλές εκδηλώσεις δεν μπόρεσαν να γίνουν, αναμένεται να πραγματοποιηθούν έως και το τέλος της νέας εβδομάδας. Η τελετή λήξης της δράσης θα γίνει στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, την επόμενη Κυριακή στις 8 το βράδυ.

Ενωμένοι έτρεξαν για να βοηθήσουν το συμπολίτη τους

Φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου για τη στήριξη ενός νέου συμπολίτη τους, πατέρα δυο παιδιών που αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία του, διοργάνωσε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου η Τοπική Κοινότητα Κομνηνών.
Η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων ξεκίνησε από τη Σταυρούπολη και κατέληξε στην πλατεία των Κομνηνών με οικονομική συμμετοχή 10 ευρώ για τον φιλανθρωπικό σκοπό του αγώνα ενώ συμμετείχαν άνθρωποι όλων των ηλικιών με εμπειρία και μη σε αγώνες δρόμου.
Νικήτρια, αναδείχτηκε η αθλήτρια του ΟΦΚΑ Πηνελόπη Δάγκα.

Πολιτισμός

Ο Στέφανος Δάνδολος στο «Δύο» της Ξάνθης

Τον Στέφανο Δάνδολο και το νέο βιβλίο του «Όταν θα δεις τη θάλασσα» παρουσιάζουν στην Ξάνθη το απόγευμα (19.30) της Παρασκευής το βιβλιοπωλείο «Δύο» και οι εκδόσεις Ψυχογιός.
Στην Κομοτηνή η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου το απόγευμα στις 7:00 στο βιβλιοπωλείο Μπουκ Στοπ.

Αθλητική Ενημέρωση

Εισιτήρια για τον αγώνα κυπέλλου με τον ΟΦΗ

Ύστερα από τις αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τον επανορισμό αγώνων της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής συμπληρώνεται από την αναμέτρηση ΞάνθηΟΦΗ, που θα διεξαχθεί σήμερα και ώρα 17:15 στο Ξάνθη Arena. Η Α.Ο. ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ, ενόψει του αγώνα ΚΥΠΕΛΛΟΥ, Α.Ο. ΞΑΝΘΗ – Ο.Φ.Η. (εξ’ αναβολής), σήμερα την και ώρα 17.15, ενημερώνει το φίλαθλο κοινό, ότι η διάθεση των ηλεκτρονικών εισιτηρίων γίνεται Μέσω internet ( Viva.gr ) και από τα καταστήματα PUBLIC και από τα γραφεία της Π.Α.Ε.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, εν λόγω, ιλχάν αχμέτ, Τελετή Λήξης, κομοτηνη, δπθ, ματ, isis, εδε, υπαατ, ελλαδα, καιρος, συγκεκριμένο, ΠΑΣΟΚ, ανταρσυα, αμθ, σεισμος, δραση, δηπεθε, συμμετοχή, ξανθη, βιβλιοπωλείο, επο, οφη, arena, viva, public, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, γιαννης ρουσακης, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, Τελετή Έναρξης, πυρκαγιες, αλλαγη ωρας 2013, αξιολογηση, ημερομήνια, πολυτεχνειο, αη βασιλης, δπθ, εδε, επο, ημερησια, θρακη, ιχνη, νταλια, οφη, πηνελοπη, πλαισιο, προγραμμα, σισμανογλειο, υγεια, ψυχογιος, ωρα, public, αγορα, αγωνες, αδαμιδης, αμθ, αναπηρια, ατυχηματα, αχμετ, βιβλιο, βραδυ, γινει, γινεται, γονεις, γραφεια, δηπεθε, διοικηση, διοικητης, ευγενια, ευρω, εκδοσεις ψυχογιος, εκτιμηση, εβδομαδα, ενεργεια, εν λόγω, εξετασεις, εξελιξη, επτα, επιτυχια, ερευνα, ερευνες, εταιρια, υποθεση, η τελετη, ιλχάν αχμέτ, εκδοσεις, κλιμα, ληψη, λογο, μηνες, μητσοτακης, μοσχατο, νεκροτομη, νικη, πεμπτη, προβληματα, σαββατο, συγκεκριμένο, συνεχεια, συνταξη, συμμετοχή, σπιτι, τμημα, υπουργειο υγειας, υπαατ, χρηστος, αγορι, arena, δημητρης, εφαρμογη, εθνικο, ευριπιδης, φιλοι, χωρα, υπουργειο, κυριακη, νοσοκομειο, παυλος, πληγη, θεματα, υγειας, viva, viva.gr, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα