Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

12:14 28/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Δύο χιλιάδες (2.000) περίπου νέοι σπουδαστές εισάγονται στις Σχολές και τα Τμήματα του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης σε Καβάλα (1600), Δράμα (350) και Διδυμότειχο (130). Πρόκειται για τους τελευταίους, όπως εκτιμά η διοίκηση εισαχθέντες, καθώς αναμένεται από την επόμενη χρονιά υλοποιηθεί η συνένωση του ΤΕΙ

ΑΜΘ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Πάντως, στα Τμήματα με τις χαμηλότερες βάσεις περιλαμβάνεται η Αρχιτεκτονική Τοπίου Δράμας στο ΤΕΙ ΑΜΘ με 5.919 μόρια, που όμως είχε καταργηθεί και επαναλειτούργησε το 2016.
Μεταξύ των 20 ΤΕΙ με τη μεγαλύτερη αύξηση της βάσης το 2018 σε σχέση με το 2017 περιλαμβάνονται η Σχολή Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του ΤΕΙ ΑΜΘ και το αντίστοιχο Τμήμα με 357 μόρια, Μηχανολόγων Μηχανικών με 174 και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ με 117 μόρια.

** Στην περιοχή Καρυδιές βρίσκονται τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για την αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑΡ παρακολουθώντας τις αρχαιολογικές ανασκαφές που γίνονται για λογαριασμό της εταιρείας. Σύμφωνα με δηλώσεις της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων φαίνεται να υπάρχουν ευρήματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

** Με ανακοίνωση του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιγιαλίου διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει κανένα έργο ανάπλασης, κανένα σχέδιο για κάποιο έργο και καμία ενημέρωση για τις προθέσεις των αρμόδιων φορέων σχετικά με την βεβαίωση των χρηματικών οφειλών λόγω της κύρωσης της Πράξης Εφαρμογής του Σχεδίου πόλης Περιγιαλίου. Επισημαίνει μάλιστα ότι οι ιδιοκτήτες του Περιγιαλίου κινδυνεύουν να γίνουν υπερχρεωμένοι στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή της Καβάλας. Ζητούν επίσημη δημόσια ενημέρωση από τον Δήμο Καβάλας προς όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων στο Περιγιάλι, όπου θα παρουσιαστεί το σχέδιο δράσης του Δήμου Καβάλας για την περιοχή.

** «Το ΚΤΕΛ Αστικών, αυτό μόνο, έχει την ευθύνη της συντήρησης των στάσεων (πέρα 25 που είναι στην ευθύνη διαφημιστικής εταιρείας). Μετά τη λήξη της σύμβασης με τη διαφημιστική εταιρεία, ο Δήμος, είναι διατεθειμένος να συζητήσει με τους εκπροσώπους του ΚΤΕΛ, για το ποιος θα έχει στο εξής την ευθύνη και την εκμετάλλευση και αυτών των στάσεων, ανακοινώθηκε από το δήμο Καβάλας, μετά τη γνωμοδότηση του νομικού του συμβούλου.

** Με την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Δήμος Καβάλας συνεχίζει τον καθαρισμό, τη διάνοιξη και την αποκατάσταση δασικών δρόμων που είναι χρήσιμοι για τη δασοπροστασία. Μετά τις παρεμβάσεις με τα αναγκαία μηχανήματα του Δήμου, που έγιναν στις Κορυφές, στο Κρυονέρι, στην Λημνιά και στα Κόκκαλα, τα συνεργεία παρενέβησαν χθες για τη διάνοιξη δρόμων στο Χαλκερό, στο περιοχή Ρέντερε, προκειμένου να υπάρχει εύκολη πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων, σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς.

** Στην εναλλακτική έκθεση τουρισμού Ντίσελντορφ της Γερμανίας θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης από 31 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου. Θα προβληθούν περιοχές της Περιφέρειας για εναλλακτικό τουρισμό.

** Συνελήφθη χθες (26-8-2018) το πρωί στη Θάσο 49χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διώκεται με Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol Αλβανίας, για ενδοοικογενειακή βία.

** Στο νοσοκομείο της Καβάλας θα μπορούν να πραγματοποιούν τις αναγκαίες γι’ αυτούς μαγνητικές τομογραφίες οι πολίτες από τις αρχές Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ιδρύματος. Για το σκοπό αυτό μπορούν άμεσα να απευθύνονται στο γνωστό τηλέφωνο των Εξωτερικών Ιατρείων 2513501700 προκειμένου να κλείσουν το ραντεβού τους.

** Δωρεάν πλήρη προστατικό έλεγχο με Αιματολογικές και Ουρολογικές εξετάσεις προσφέρει ο Σύλλογος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας. Προγραμματισμός εξετάσεων από 10 έως 15 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του Συλλόγου, τις πρωινές ώρες.

** Ο συνοικιακός σύλλογος Κηπουπόλεως – Καλαμίτσας θα πραγματοποιήσει το ενδέκατο λαϊκό πανηγύρι με παραδοσιακούς χορούς, λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική σήμερα Τρίτη 28 Αυγούστου στις 8 το απόγευμα στον υπαίθριο χώρο του γυμναστηρίου της Καλαμίτσας. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

** Μια πρωτοποριακή έκθεση Προϊστορικών Βραχογραφιών, φτιαγμένων από νέους 14 -22 χρονών με την χρήση της τεχνολογίας 3D printing παρουσιάζει η Ομάδα Νέων του Προγράμματος Ανταλλαγής Diversifi3D. Η Έκθεση θα
πραγματοποιηθεί στην Πετρούσα Δράμας, αύριο (Τετάρτη), από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

** Την μόνιμη συλλογή έργων τέχνης που διαθέτει παρουσιάζει ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ συμμετέχοντας στο 4ο Φεστιβάλ Via Egnatia. Η συλλογή απαρτίζεται από 27 λιθογραφίες του Γιώργου Σικελιώτη και 23 έργα διαφόρων καλλιτεχνών όπως ο Παναγιώτης Τέτσης,
ο Κώστας Γραμματόπουλος, ο Παύλος Μοσχίδης κ.ά.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 31/08 στις 8.30 το βράδυ στο αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας και θα διαρκέσει έως τις 9 Σεπτεμβρίου. Η έκθεση θα λειτουργεί τις ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

** Φεστιβάλ χρωμάτων θα πραγματοποιήσουν και φέτος, στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου, οι εθελοντές της ομάδας Action Team. Οι εκδηλώσεις, που θα γίνουν το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου, «ντύνονται» με οικολογικά χρώματα και περιλαμβάνουν εργαστήρια, εκθέσεις, δραστηριότητες και συναυλία με τους Locomondo. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει ο δήμος Καβάλας.

** Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Καλαμίτσας η πρώτη φετινή προπόνηση της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας. «Στόχος μας είναι η είσοδος στα πλέι οφ» δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας Βαγγέλης Παππάς.
«Θεωρώ ότι θα έχουμε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα… Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι και στις 30 αγωνιστικές» δήλωσε μεταξύ άλλων ο προπονητής Ανδρέας Καραπιπερίδης.

** Η διοικούσα επιτροπή του ποδοσφαιρικού τμήματος του Α.Ο.Καβάλα ενημερώνει πως κατόπιν αιτήματος του Αγροτικού Αστέρα αναβάλλεται ο προγραμματισμένος για την Τετάρτη 29/8 φιλικός αγώνας.

** Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά 6. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 20 έως 31 βαθμούς κελσίου.
Γενικά αίθριος θα είναι αύριο καιρός με τοπικές νεφώσεις ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα