Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:32 31/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Δίχως αλλαγές υφίσταται όπως είχε εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο στο πρόσφατο παρελθόν η σύμβαση του Δήμου Καβάλας με το Υπουργείο Ανάπτυξης για τα έργα που θα χρηματοδοτήσει ο ΤΑΡ στην δημοτική ενότητα Φιλίππων. Αυτό αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Υπέρ της σύμβασης ψήφισαν 18 δημοτικοί σύμβουλοι, κατά 16 ενώ απουσίαζαν 7.
Εντωμεταξύ την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε χθες ο δημοτικός σύμβουλος της διοικούσας δημοτικής παράταξης «Ανάσα

για το Δήμο» Νίκος Ξανθόπουλος λόγω της αντίθεσή του με το αποτέλεσμα της πρόσφατης σύσκεψης της δημάρχου Καβάλας με στελέχη του αγωγού TAP.

** Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων που έχουν να κάνουν με την Πολιτική Προστασία. Η σύσκεψη που αφορά τον Δήμο Καβάλας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Στόχος της σύσκεψης είναι να διερευνηθεί η υπάρχουσα κατάσταση και να προγραμματιστούν σχετικές δράσεις, για την καταλληλότητα των δασικών δρόμων, για τη χρήση τους σε ώρα ανάγκης από βυτιοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, με τις καταστροφές που υπήρξαν μετά τις συνεχείς πρόσφατες βροχοπτώσεις στην περιοχή του Δήμου Καβάλας. Επίσης θα διερευνηθεί η κατάσταση των αντιπυρικών ζωνών, κυρίως του περιαστικού δάσους Καβάλας και Ζυγού, αλλά θα γίνει συζήτηση και για άλλα ζητήματα πολιτικής προστασίας του Δήμου.

** Στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της καθημερινότητας που εφαρμόζει ο Δήμος Καβάλας εδώ και μερικούς μήνες, συνεχίζονται οι οδοστρώσεις, και οι αποκαταστάσεις δρόμων σε ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων. Πιο συγκεκριμένα μέχρι τώρα έγιναν παρεμβάσεις στο Δάτο, στο Κρυονέρι, στον Αμυγδαλεώνα, στις Κρηνίδες, στην Λυδία και στη Παλιά Καβάλα, ενώ το επόμενο διάστημα τα συνεργεία του Δήμου, θα επισκευάσουν δρόμους στο Ζυγός, στους Φιλίππους, στη Νέα Καρβάλη στο Χαλκερό.

** Εργασίες συντήρησης (αντικατάσταση κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας) στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας στην δεξιά οριογραμμή (με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας για την εκτέλεση των εργασιών) θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από σήμερα Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 έως και την Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018. Η ώρα έναρξης των εργασιών είναι στις 9.00 π.μ. Αναλυτικά προβλέπεται να εκτελεστούν εργασίες στις εξής θέσεις: α) Στο ύψος Στίβος – Περιστερώνας β) πριν τον κόμβο εξόδου για Σταυρό γ) στον κόμβο Βρασνών – Ασπροβάλτας και δ) στον κόμβο Ασπροβάλτας, μετά το φανάρι των Βρασνών, προς Ασπροβάλτα.

** Ημερίδα με θέμα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ «Ψηφιακό Βήμα» και «Ψηφιακό Άλμα» θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Καβάλας την Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018 στις 8.00 το βράδυ. Τα δύο προγράμματα αφορούν κάθε μορφή επιχείρησης (πολύ μικρή και μικρομεσαία) καθώς επίσης και τους περισσότερους κλάδους ( όπως μεταποίηση, εμπόριο και υπηρεσίες). Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 5.000€ έως 50.000€ για το Ψηφιακό Βήμα και από 55.000€ έως 400.000€ για το Ψηφιακό Άλμα, ενώ το ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης είναι 50% και στις δύο δράσεις.

** Ολοκληρώθηκαν εγκαίρως οι σχετικές διαδικασίες και εκδόθηκαν οι προσωρινές άδειες ίδρυσης και λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Προστασίας Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Καβάλας . Η αδειοδότηση αυτή ήταν απαραίτητη προκειμένου να μπορούν να ενταχθούν οι Παιδικοί Σταθμοί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

** Από την 27η Αυγούστου, κάθε Δευτέρα από τις 8.30 το πρωί έως 13.30 το μεσημέρι, θα λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας Αγγειοχειρουργικό Ιατρείο. Στο ιατρείο θα αντιμετωπίζονται παθήσεις φλεβών και αρτηριών.

** Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το μεσημέρι αγρότης στην Χρυσούπολη Καβάλας 41 ετών. Είχε πάει στο χωράφι του για αγροτικές εργασίες και κάποια στιγμή, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, τον πλάκωσε το τρακτέρ από το οποίο δεν πρόλαβε να βγει.

** Πτώση δένδρου σημειώθηκε χθες το βράδυ στην οδό της 7ης Μεραρχίας στην Καβάλα, κοντά στο Σίγμα. Στο σημείο έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής το οποίο και το απομάκρυνε. Από το συμβάν δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός ή υλικές ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες.

** Έκθεση comics δυο αναγνωρισμένων καλλιτεχνών, του Ιταλού Giuseppe Palumbo και του Έλληνα Γιώργου Μπότσου πραγματοποιείται στη Δημοτική Καπναποθήκη. Η διάρκειά της θα είναι έως τις 10 Αυγούστου 2018.

** Τη δραματική ταινία «Πολυξένη» της Δώρας Μασκλαβάνου παρουσιάζει έως και την ερχόμενη Τετάρτη (1 Αυγούστου) η Κινηματογραφική Λέσχη Καβάλας (του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας) στον θερινό κινηματογράφο Ζέφυρο. Η προβολή ξεκινά στις 9.30 το βράδυ.

** Τη 2ηγιορτή αθλητισμού διοργανώνει την Τετάρτη 1 Αυγούστου στην παραλία Οφρυνίου ο δήμος Παγγαίου. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση 30 ετών από την κατάκτηση του κυπέλου Ελλάδας ερασιτεχνών από την ομάδα «Μέγας Αλέξανδρος» Ορφανίου. Στις εκδηλώσεις θα παραστεί και η επιτροπή αξιολόγησης του οργανισμού που θα εξετάσει την υποψηφιότητα του δήμου Παγγαίου ως ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού για το 2019.

** Το 61ο Φεστιβάλ Φιλίππων φιλοξενεί αύριο Τετάρτη 1 Αυγούστου (2018) στις 9.00 το βράδυ στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου τον τραγουδοποιό Κωστή Μαραβέγια για μια ξεχωριστή συναυλία.

** Η 3η Γιορτή Μελιού είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Αυγούστου στο Ζυγό Καβάλας από τις 7:30 το απόγευμα έως αργά το βράδυ. Η εκδήλωση που στόχο έχει να αναδείξει τη μέλισσα ως μέρος της αλυσίδας της ζωής, οργανώνεται από το Φυσιολατρικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ζυγού.

** Συνεχίζεται η 20η Έκθεση Βιβλίου Καβάλας στην παραλία της πόλης στο ύψος του υπεραστικού ΚΤΕΛ από τις 7.30 το απόγευμα έως τις 11.30 το βράδυ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 5 Αυγούστου. Την οργάνωσή της έκθεσης έχει αναλάβει ο Σύλλογος Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών νομού Καβάλας σε συνεργασία με το δήμο Καβάλας, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και τον Οργανισμό Λυμένος Καβάλας.

** Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με κατά τόπους βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς κελσίου. Αύριο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στην περιοχή μας και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα