Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:22 25/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** «Δεν υπήρχε άλλη επιλογή στο μυαλό μας, από το να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο λιπασμάτων», δήλωσε χθες το απόγευμα ο γ.γ. του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου δήλωσε πως αναγνωρίζει τον καταλυτικό ρόλο του κ. Νεφελούδη στην επαναπρόσληψη των 160 απολυμένων της Βιομηχανίας Λιπασμάτων.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας βρίσκεται και σήμερα στην Καβάλα προκειμένου

να συναντηθεί με εκπροσώπους άλλων σωματείων της περιοχής.

** Με ανακοίνωσή της η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κάνει γνωστό ότι από το βράδυ της περασμένης Τρίτη η εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Δ.Ε. Φιλίππων επαναλειτουργεί μετά την ολοκλήρωση των αναγκαίων παρεμβάσεων από την αρμόδια Υπηρεσία για αποκατάσταση της βλάβης που προκλήθηκε στο σύστημα ηλεκτροδότησης. Δεδομένου ότι αποδέκτης των επεξεργασμένων λυμάτων είναι, σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους, η παρακείμενη τάφρος Δάτου, που σε μικρή απόσταση συμβάλλει στην τάφρο Φιλίππων η οποία καταλήγει στο ποτάμιο σύστημα Αγγίτη – Στρυμόνα, συστήνεται να μην χρησιμοποιούνται τα επιφανειακά νερά των τάφρων μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης.

** Απομακρύνεται οριστικά το ενδεχόμενο να διακοπεί το δρομολόγιο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας προς το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» καθώς έχει αυξηθεί θεαματικά η κίνηση σ’ αυτό. Η αύξηση των πτήσεων συνέβαλε στην αύξηση του επιβατικού κοινού προς το αεροδρόμιο, που πέρυσι ήταν υποτονική.

** Τη μνήμη του πολιούχου της του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, τιμά η Νέα Καρβάλη Καβάλας. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν από χθες με πλήθος κόσμου, ενώ σήμερα από το πρωί, όπως κάθε χρόνο, κάτοικοι από την Καβάλα πηγαίνουν με τα πόδια στη Νέα Καρβάλη για να προσκυνήσουν.
Αυτή την ώρα τελείται πανηγυρική θεία λειτουργία ενώ στις 11 θα ξεκινήσει η λιτάνευση της εικόνας και του σκηνώματος του αγίου μέσω των κεντρικών οδών της Νέας Καρβάλης.

** Τα έσοδα από την εκδήλωση Καφές της Αγάπης του Ομίλου INNER WHEEL Kαβάλας, έγιναν εμβόλια για τον εμβολιασμό των παιδιών της περιοχής. Τα εμβόλια παραδόθηκαν στους Γιατρούς του Κόσμου.

** Την ικανοποίησή της εκφράζει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» μετά τη δημοσιοποίηση από πλευράς των ξενοδόχων της Καβάλας των στοιχείων διανυκτερεύσεων, πληρότητας και τουριστικού μίγματος για το έτος 2017. «Το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι ξενοδόχοι της πόλης προχωρούν σε μια τέτοια κίνηση καθώς και το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν τελευταία όλο και περισσότεροι φορείς της περιοχής μας για το τουριστικό μας προϊόν καθώς και για την τουριστική μας ανάπτυξη, υποδηλώνουν ότι κάτι έχει αρχίσει να κινείται σε ένα τομέα που επί δεκαετίες είχε παραμείνει απελπιστικά στάσιμος» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

** Μικρής έκτασης επεισόδια και καταστροφές σε ΑΤΜ τράπεζας, σε κάδους, καθώς και στην πρόσοψη της πολυκατοικίας που στεγάζονται τα γραφεία της Χ.Α. προκάλεσαν χθες το βράδυ αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Καβάλας.

** Χρηματικό ποσό 8.000 ευρώ περίπου και διάφορες ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές έκλεψαν από τρία σπίτια κι έναν ναό τρία άτομα στην περιοχή του Νέστου.
Οι δύο από τους δράστες, 28 και 21 ετών συνελήφθησαν, ενώ η αστυνομία αναζητά τον τρίτο, έναν 26χρόνο.
Οι κλοπές συνέβησαν από την περασμένη Πέμπτη έως τη Δευτέρα, στο Χρυσοχώρι, τις Πηγές και το Ερατεινό Νέστου Καβάλας.

** Το θεατρικό έργο «Γκασταρμπάιτερ-Ιστορίες Μετανάστευσης» παρουσιάζει στη Δράμα η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι ρίζες μας» σε σκηνοθεσία Ειρήνης Μαρνά. Το έργο βασίζεται σε αληθινές αφηγήσεις ανθρώπων του νομού Δράμας που μετανάστευσαν στη Γερμανία στη δεκαετία του ‘60. Οι παραστάσεις θα δοθούν στην αίθουσα «Δραμινών Πολιτών» της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας (Αμφιθέατρο Διοικητηρίου) στις 8.30 το βράδυ την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή καθώς και το τριήμερο 2 με 4 Φεβρουαρίου 2018.

** Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας φιλοξενεί τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, την παράσταση «Εκτός ύλης ή ο Μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» του Κώστα Λεϊμονή σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. Ερμηνεύει ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

** Την πρωτοχρονιάτικη πίτα των τμημάτων της Ακαδημίας, αλλά και της Ανδρικής ομάδας θα κόψει την Κυριακή στις 11 το πρωί, στο γήπεδο της Καλαμίτσας «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΔΗΜΟΓΛΟΥ», η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας. Στην εκδήλωση, θα βραβευθούν και οι αριστούχοι μαθητές των τμημάτων.

** Γενικά αίθριος είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα 7. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από -3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Αίθριος θα είναι ο καιρός και αύριο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός θα αναπτυχθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα