Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:31 8/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Ολοκληρώθηκε την ημέρα των Θεοφανίων η διαδικασία της υπογραφής των ιδιωτικών συμφωνητικών μεταξύ της εργοδοσίας της Βιομηχανίας Λιπασμάτων Καβάλας και των απολυμένων. Συνολικά υπέγραψαν 155 άτομα τα οποία αναμένεται να επανέλθουν στις εργασίες τους έως το τέλος του μήνα.

** «Η νίκη των εργαζομένων επιβεβαιώνει πως κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Η πολύμηνη μάχη τους έδωσε το παράδειγμα σε όλους τους εργαζόμενους για τους μελλοντικούς τους αγώνες» αναφέρει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

Καβάλας, μετά το τέλος της διαδικασίας.

** Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Καβάλας από το νέο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Στέφανο. Φέτος τον σταυρό έπιασε μεταξύ 20 κολυμβητών, ο 22χρονος Νίκος Λαγάνης.
Στη Δράμα, η τελετή καθαγιασμού των υδάτων έγινε στη λίμνη της Αγίας Βαρβάρας.

** Στο μεταξύ, στις 20 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στον Δήμο Θάσου ο νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου, Στέφανος.

** Ανησυχία των εμπόρων και των επαγγελματιών της Δράμας για την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού. «Η ανακοίνωσή τους δεν έχει να προσθέσει τίποτα στις προηγούμενες του αντιπεριφερειάρχη και του κυβερνητικού βουλευτή του νομού» απαντά ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Χρήστος Λιθηρόπουλος παραπέμποντας σε προηγούμενη σχετική ανακοίνωση του Περιφερειάρχη για το θέμα.

** Πληρότητα έως και 90% παρουσίασαν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τα ξενοδοχειακά καταλύματα της ανατολικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τους προέδρους των συλλόγων ξενοδόχων Καβάλας και Δράμας. Βούλγαροι, Τούρκοι αλλά και Έλληνες εκδρομείς ήταν εκείνοι που επέλεξαν περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας για ολιγοήμερες διακοπές τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά, με τους Βούλγαρους επισκέπτες να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό.

** Νεκρός βρέθηκε στο σκάφος του 70χρονος ερασιτέχνης αλιέας από τη Νέα Καρβάλη, στην θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Καβάλας. Για τον εντοπισμό του, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής κινητοποιήθηκε εκτός από δύο περιπολικά σκάφη του λιμενικού και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

** Ένας 31χρονος Πακιστανός συνελήφθη μετά από καταδίωξη στην Εγνατία Οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης (στο ύψος το κόμβου Αγίου Ανδρέα) καθώς, από κοινού με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη που διέφυγε, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας οκτώ μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν και Μυανμάρ.

** Ξεκινούν από σήμερα Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου, οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα. Θα διαρκέσουν έως και τις 28 Φεβρουαρίου.

** Ομάδα Ειδικού σκοπού δημιουργήθηκε στο Τμήμα Συντήρησης Οδών, Κτιρίων και Κοινοχρήστων Χωρών του δήμου Καβάλας, με αποκλειστικό αντικείμενο εργασίες που αφορούν ασφαλτοστρώσεις, άμεσες αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων, φθορές ασφάλτου σε όλο το οδικό δίκτυο Καβάλας και Φιλίππων.

** Από αύριο Τρίτη 9 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στις αίθουσες των ΚΑΠΗ, του Δήμου Καβάλας. Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα στο Α` ΚΑΠΗ του Αγίου Αθανασίου ενώ την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου αντίστοιχες εκδηλώσεις θα γίνουν στις 6 και στις 7 το απόγευμα στο Δ` ΚΑΠΗ Αγίου Λουκά και στο Β` ΚΑΠΗ του Βύρωνα.

** Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Ηλιοφάνεια με νεφώσεις θα επικρατήσουν αύριο ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα