Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:41 29/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα το οποίο συνέβη το βράδυ της Τρίτης, στις 9.30 περίπου, στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Νέας Περάμου, όταν ένα όχημα που μετέφερε μη νόμιμους μετανάστες, από το Πακιστάν, ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε παρακείμενο γκρεμό.
Πέντε ακόμη άτομα, μεταξύ αυτών και ο διακινητής, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Ένας από αυτούς σοβαρά νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα εντοπίστηκε από την αστυνομία στην

Εγνατία οδό να μεταφέρει μη νόμιμους μετανάστες. Κατά τη διάρκεια καταδίωξής του, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, ο διακινητής μπήκε στην παλιά εθνική οδό, στην παραλιακή Εγνατία, και ανέπτυξε ταχύτητα, ωστόσο έχασε τον έλεγχο του οχήματος το οποίο έπεσε σε γκρεμό.
Στο σημείο έσπευσαν 4 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, 2 πυροσβεστικά οχήματα, περιπολικά και ισχυρή αστυνομική δύναμη. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού κράτησε πάνω από 1 ώρα.

** Εκδήλωση γνωριμίας του Καβαλιώτικου κοινού με το πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά διοργανώνει το Συμβουλευτικό Κέντρο ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ το Σάββατο στις 7 το βράδυ στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ-ΚΙΒΩΤΟΣ, Γιώργο Μαύρο, η εκδήλωση στοχεύει στο να μάθει ο κόσμος της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής, πως υπάρχει ένα πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και κάθε άλλου είδους εθισμό, όπως το αλκοόλ, τον τζόγο ή το ιντερνέτ. Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι Καβαλιώτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση για να ενημερωθούν πώς να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

** Εκδήλωση για τα 100 Χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Δράμας του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Γιώργο Πυργελή μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αν. Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ.
Θα ακολουθήσει θεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο του Τζον Ριντ «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο δημοτικού Ωδείου Δράμας.

** Σύμφωνο Συνεργασίας για την εδραίωση σχέσεων αδελφών πόλεων μεταξύ του Δήμου Καβάλας και της πόλης του Durham (Νταράμ), της πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής θα υπογραφεί σήμερα στις 4.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης.
Η πόλη του Durham είναι η έδρα της American Τobacco Company, η οποία επί σειρά ετών δραστηριοποιούνταν στην Καβάλα.

** Προσπάθεια για τη συγκέντρωση τροφίμων και σχολικών ειδών, προκειμένου ν’ αποσταλούν στους πληγέντες της δυτικής Αττικής, ανέλαβαν από κοινού οι Σύλλογοι Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, «ΠΝΟΗ» και «Ο Άγιος Νέστωρ», υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Τα είδη θα συγκεντρώνονται στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας «Νικόλαος Μάρτης» έως και τις 4 Δεκεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, τις εργάσιμες ημέρες.

** Ειδικός κάδος για άδεια φελιζολ (ξύλινα τελάρα) τοποθετήθηκε στην ιχθυόσκαλα από το τμήμα καθαριότητας του Δήμου Καβάλας. Καλούνται οι πλανόδιοι ιχθυοπώλες για λόγους υγιεινής και ασφάλειας του κοινωνικού συνόλου να τους χρησιμοποιούν.

** Μαθητές και μαθήτριες του 6ου Γυμνασίου Καβάλας θα παρουσιάσουν βιβλία της Ελένης Δικαίου, συγγραφέως εφηβικής λογοτεχνίας, αύριο (Πέμπτη), στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.
Πρόκειται για τα βιβλία «Μου μαθαίνετε να χαμογελάω, σας παρακαλώ;», «Ο άνεμος στα μαλλιά της» και «Θα σε ξαναδώ, φιλαράκι μου».
Την εκδήλωση θα συντονίσει η Αλεξάνδρα Γερακίνη, φιλόλογος στο 6ο Γυμνάσιο Καβάλας.

** Την καθιερωμένη χειμερινή του εκδήλωση θα πραγματοποιήσει το σωματείο «Μέριμνα του Παιδιού Καβάλας», σήμερα Τετάρτη στις 8 το βράδυ στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» (Αβέρωφ 16), με το γυναικείο μουσικό σχήμα «Fortissimo».

** Εκδήλωση λόγου και μουσικής με τίτλο «Ιστορίες τραγουδιών» παρουσιάζει ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας με το μουσικό του τμήμα την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στο θεατράκι της Στέγης . Τα κείμενα και η επιμέλεια ανήκουν στον Άγγελο Ζαγοριανό που παρουσιάζει την εκδήλωση μαζί με τον Μάκη Ευθυμιάδη ενώ συμμετέχουν η Μαρία Κολτσακιδου και ο Παύλος Λεμοντζής.

** Γνωστά ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής όπως ο Γιώργος Τσαλίκης, ο Μύρωνας Στρατής, η Μαλού, ο Bo, οι Vegas, ο Κωνσταντίνος Κουφός και οι Au Revoir περιλαμβάνει το πρόγραμμα συναυλιών της φετινής Ονειρούπολης στη Δράμα. Χθες παρουσιάστηκαν οι δράσεις που αφορούν το νέο σπίτι του Άη Βασίλη, το ζαχαροπλαστείο των Ξωτικών, τη σχολή χριστουγεννιάτικης μαγείας, τα Playmobil με ιππότες και πριγκίπισσες, το ταχυδρομικό εργαστήρι, το σπιτάκι του παραμυθιού με αφιέρωμα στον μεγάλο παραμυθά Ευγένιο Τριβιζά, το παγωμένο εργαστήρι πειραμάτων, το εργαστήρι χαμόγελου, το εργαστήρι της φύσης, το δάσος των ευχών και της ελπίδας, το ταξίδι στην εποχή των παγετώνων, το fun park της Ονειρούπολης.
Παρών θα είναι και ο ίδιος ο Ευγένιος Τριβιζάς, ο οποίος την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου θα μιλήσει με τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, θα υπογράψει αυτόγραφα και τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων θα συγκεντρωθούν αποκλειστικά για φιλανθρωπικό σκοπό.

** Ηλιοφάνεια με νεφώσεις θα επικρατήσουν και σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές προβλέπονται για αύριο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα