Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:09 20/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Τροποποιούνται τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας από το Παληό και από τον Αμυγδαλεώνα προκειμένου να εξυπηρετούνται οι μαθητές του 7ου γυμνασίου και του 2ου λυκείου Καβάλας. Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη καθορίζεται στάση των λεωφορείων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ επί της οδού Σέκερη στον Βύρωνα.

** Λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των δομών Βοήθεια

στο Σπίτι, ζητούν 62 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ των οποίων οι Κώστας Μορφίδης και Δημήτρης Εμμανουηλίδης) με ερώτηση που κατέθεσαν προς την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Περίπου 3.500 εργαζόμενοι σε 875 δομές «Βοήθεια Στο Σπίτι», πανελλαδικά, δουλεύουν εδώ και 15 χρόνια, από το 2002 έως και σήμερα κάτω από δύσκολες συνθήκες εξυπηρετώντας 100.000 και πλέον ευάλωτες ομάδες όπως ηλικιωμένους και ΑΜEΑ. Οι εργαζόμενοι καλύπτουν επί σειρά ετών πάγιες και διαρκείς ανάγκες και βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας, βιώνοντας εργασιακή ανασφάλεια και κλίμα αβεβαιότητας, επισημαίνουν οι βουλευτές.

** Το θέμα της αδειοδότησης Λατομείου στην περιοχή της Σταυρούπολης Ξάνθης, από την πλευρά του νομού Καβάλας, για το οποίο αντιδρά η τοπική κοινωνία και έχει εκφραστεί αρνητικά το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης, φέρνουν στη Βουλή με ερώτησή τους, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητούν να μάθουν αν υπήρξαν όλες οι νόμιμες αδειοδοτήσεις, αν έγιναν οι απαιτούμενες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και κατά πόσο ελήφθησαν υπόψη των υπουργείων οι παράπλευρες επιπτώσεις στον τοπικό πληθυσμό και στο οικοσύστημα της περιοχής.

** Τη βοήθεια σε είδη που συγκέντρωσε το προσωπικό των αστυνομικών υπηρεσιών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα παραδώσει σήμερα (Παρασκευή), στη 1 το μεσημέρι, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής με τους διευθυντές των διευθύνσεων όλης της Περιφέρειας στο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Καβάλα (οδός Φιλελλήνων 16).

** Εκστρατεία ενημέρωσης των καταστηματαρχών θα ξεκινήσει η Υπηρεσία Καθαριότητας Καβάλας για το θέμα της ανακύκλωσης και της σωστής τοποθέτησης χαρτοκιβωτίων στους κάδους.

** Από την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου έως την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου θα πραγματοποιείται η έκδοση των νέων Δελτίων κυκλοφορίας ΑΜΕΑ και η θεώρηση των παλαιότερων, για το έτος 2017, για όσους δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση με το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας και 50% έκπτωση με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ,
Τα δελτία που θα θεωρηθούν με τη διαδικασία αυτή θα ισχύουν για το 2017 και το 2018, μέχρι την έκδοση της νέας ΚΥΑ.

** Οι εξελίξεις για τον καρκίνο του μαστού αλλά και παιδιατρικά θέματα θα αναπτυχθούν σε ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή από τις 10 το πρωί στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.
Θα γίνει ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, τη διάγνωση και τη θεραπεία, τα κοινά συμπτώματα σε παιδιά που μπορεί να υποδηλώνουν κακοπάθεια, τον προληπτικό καρδιολογικό έλεγχο σε παιδιά και εφήβους και την πραγματικότητα γύρω από τους εμβολιασμούς.

** Η Ημέρα Μνήμης Μακεδονικού Αγώνα τιμάται και στην Καβάλα την Κυριακή. Το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και θα ακολουθήσει πανηγυρικός από τον δημοτικό σύμβουλο Θεόδωρο Τζατζάρη ενώ στις 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας «Νικόλαος Μάρτης» ο ιστορικός Κωνσταντίνος Χιόνης θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα τον Μακεδονικό Αγώνα.

** Η παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Διαλεκτόπουλου, Σχολικού Συμβούλου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τίτλο «Μετανάστες και Πρόσφυγες: κοινωνικοποίηση και ένταξη-ενσωμάτωση στη χώρα υποδοχής» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βουλευτής Ν. Καβάλας, Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ο ίδιος ο συγγραφέας

** Στην Ξάνθη εμφανίζεται (μετά την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη και τη Δράμα) η τετραφωνική χορωδία των συνΩΔΗπόρων με μαέστρο τον πιανίστα και συνθέτη Γιάννη Κανάκη και τη σύμπραξη του ερμηνευτή Βασίλη Λέκκα. Η συναυλία θα δοθεί σήμερα Παρασκευή στο Δημοτικό Αμφιθέατρο της Ξάνθης στις 9 το βράδυ.

** Tην παράσταση «Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, φιλοξενεί το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

** Αγώνες ποδηλάτου διοργανώνουν ο Δήμος Παγγαίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση με το σύνθημα “Ποδήλατο – τρόπος άθλησης – τρόπος ζωής” στην Δημοτική Ενότητα Πιερέων την Κυριακή. Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν από το Κοινοτικό Κατάστημα Πλατανoτόπου και διαμέσου της Μουσθένης, του Πυργοχωρίου και του Μελισσοκομείου θα τερματίσουν στην πλατεία της Αυλής.

** Ηλιοφάνεια με νεφώσεις επικρατούν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. ΟΙ άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 2 με 34 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 9 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Αίθριος θα παραμείνει ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην περιοχή μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα