Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:52 2/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Με ποσό 2,8 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας 2014-2020 το έργο «Ανάπλαση και επέκταση δικτύου πεζοδρόμων στην περιοχή της Πλατείας Καπνεργάτη» του δήμου Καβάλας.
Το έργο προβλέπει την πεζοδρόμηση τμημάτων των οδών Κασσάνδρου και Αβέρωφ, τη μονοδρόμηση των οδών Εθνάρχου Μακαρίου και Δαγκλή, την κατασκευή περιοχών νερού και παρτεριών καθώς και μικρότερες παρεμβάσεις ανάπλασης επί της Πλατείας Καπνεργάτη και περιμετρικά αυτής.
Είναι το μεγαλύτερο από αυτά που προβλέπονται στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου

Καβάλας, η οποία έχει εγκριθεί για χρηματοδότηση με το ποσό των 8,6 εκατομμυρίων ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.

** Στον Όμιλο Μουζενίδη πέρασαν οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου και της ακτής Τόσκα στην Καβάλα. Σύμφωνα με πληροφορίες θα εκτελεστούν εργασίες ανακαίνισης 2 εκ. ευρώ.

** Νεκρός βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στο λιμάνι της Ν. Ηρακλείτσας ο 77χρονος που είχε εξαφανιστεί από την περασμένη Τετάρτη και είχαν κινηθεί διαδικασίες αναζήτησης του.

** Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας θα πραγματοποιηθεί σε όλο το νομό Καβάλας και της Δράμας αύριο Τρίτη στις 11.30 το πρωί.
Η δοκιμαστική σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης θα έχει χρονική διάρκεια εξήντα δευτερολέπτων με διακοπτόμενο ήχο διαφορετικής έντασης. Στις 11:05 θα γίνει η λήξη συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα δευτερολέπτων με συνεχή ήχο σταθερής έντασης.
Επίσης, γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

** Σύσκεψη για το πρόβλημα που αφορά εκατοντάδες συνταξιούχους, την επιστροφή του οικογενειακού επιδόματος που ζητά το ΙΚΑ, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 10 το πρωί στην Καβάλα, στην αίθουσα συνεδριάσεων ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΤΗ.

** Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας θα παραστεί στην καθιερωμένη Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, που θα γίνει αύριο Τρίτη 3 Οκτωβρίου στις 8:30το πρωί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καβάλας για τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη. Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο κ. Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, Καθηγητής Μ.Ε., Διδάκτωρ Θεολογίας, Νομικός.

** Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος σε χωριό της Δράμας, προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ εξαπάτησε 79χρονο παίρνοντας χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, διάφορα χρυσαφικά και ένα ρολόι χειρός.

** Τέσσερις ανήλικοι συνελήφθησαν στη Δράμα κατηγορούμενοι για κλοπές σε κυλικεία δύο σχολείων.
Οι τρεις από τους νεαρούς, ηλικίας 17, 15 και 14 ετών εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς καθώς επιχειρούσαν να διαρρήξουν μηχάνημα αυτόματου πωλητή.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι τρεις τους και ένας 16χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, διέρρηξαν τα κυλικεία δύο σχολείων στη Δράμα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους διάφορα προϊόντα.

** Τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Καβάλας στα πλαίσια της «Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων», θα εκθέσουν σε περίπτερα, στην πλατεία Καπνεργάτη την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, πρωί και απόγευμα, τα χειροποίητα έργα που δημιούργησαν οι ομάδες στα τμήματα Εργοθεραπείας. Παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση του κοινού για τις δράσεις των Κ.Α.Π.Η. και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι » με διανομή εντύπων, δωρεάν σακχαρομετρήσεις και μέτρηση αρτηριακής πίεσης από Νοσηλεύτριες .

** Η δισκογραφική δουλειά του γιατρού και μουσικού Μιχάλη Πρεπόνη παρουσιάζεται απόψε (Δευτέρα) στο ΝΟΚ στο πλαίσιο της 4ης Εβδομάδας Αρχιτεκτονικής, που διοργανώνει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Καβάλας.

** Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ενίσχυση της Πολιτιστικής Δημιουργίας του Τόπου μας», σήμερα Δευτέρα 2 Οκτωβρίου και ώρα 7.30μμ στο ξενοδοχείο Galaxy Airotel. Βασικός ομιλητής θα είναι ο ηθοποιός και μέλος της γραμματείας του τμήματος πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Ρήγας Αξελός.

** Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και τοπικά 5. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για αύριο με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα