Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:57 28/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Με την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου συνέρχεται σήμερα (Πέμπτη) στην Καβάλα η 2η Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9.30 το πρωί, στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας».
Ο κ.Αποστόλου θα επισκεφτεί τη λίμνη Βιστωνίδας, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό της περιοχής και τις εγκαταστάσεις της Ιχθυόσκαλας Καβάλας.

** Λόγω της κήρυξης της Σαμοθράκης σε κατάσταση

έκτακτης ανάγκης και της συνάντησης του ΔΣ της ΕΝΠΕ στην Αθήνα με τον Υπουργό κ. Χαρίτση, αναβάλλεται η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 28ης Σεπτεμβρίου 2017 και μετατίθεται τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου και ώρα 6.30 το απόγευμα, προκειμένου ο Περιφερειάρχης να ενημερώσει τόσο τον ίδιο τον Υπουργό όσο και άλλα κυβερνητικά στελέχη για τα θέματα που έχουν προκύψει και για τις αναγκαίες εκ μέρους τους ενέργειες.

** Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας η ΕΛΜΕ νομού Καβάλας. Βασικό αίτημα των καθηγητών είναι η δημιουργία επιπλέον τμημάτων σε μεγάλα γυμνάσια και λύκεια του Νομού.

** Την 3η Διεθνή Επιχειρηματική Έκθεση Σερρών, SEREXPO, θα παραβρεθεί αύριο (Παρασκευή) ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ και Τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθεί τις φυλακές Νιγρίτας, στην 1.30 θα έχει συνάντηση με δικηγορικό σύλλογο Σερρών, στο δικαστικό μέγαρο Σερρών.

** Την 4η Εβδομάδα Αρχιτεκτονικής με θέμα «Καβάλα όριο ρευστό. Σχεδιάζοντας το παράλιο μέτωπο» διοργανώνει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Καβάλας. Η έναρξη θα γίνει σήμερα Πέμπτη στην Πλατεία Καπνεργάτη στις 6.30 το απόγευμα. Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις με επίκεντρο το παράλιο μέτωπο.

** Το Δημοτικό Ωδείο Δράμας ανοίγει τις πόρτες του εγκαινιάζοντας την «Ημέρα Μουσικής για όλους». Αύριο Παρασκευή το απόγευμα και το πρωί του Σαββάτου παιδιά, έφηβοι και ενήλικες μπορούν να κάνουν δοκιμαστικά μαθήματα σε όλα τα όργανα, να συζητήσουν με τους καθηγητές, να πάρουν μέρος σε δραστηριότητες.

** Για 19η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί 1η του Οκτώβρη στον Πλαταμώνα η εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στην Ορεινή Κτηνοτροφία. Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από παραδοσιακή μουσική και χορευτικά συγκροτήματα.

** Εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης με θέμα «Η αξία της αυτογνωσίας, της ελπίδας και του έρωτα για τη διαχείριση της καθημερινότητας και της κατάθλιψης» διοργανώνει το Μορφωτικό Τμήμα του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, το Σάββατο, στις 8.30 το βράδυ, στη Στέγη του Συνδέσμου.
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Γιώργος Δημόπουλος, ψυχίατρος-γνωσιακός, ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας και ο Γιάννης Λαφαζάνος, χειρουργός-ορθοπεδικός -συγγραφέας,

** Η βράβευση των εθελοντών και των συλλόγων που συμμετείχαν στο 4ο Kavala Night City Run θα γίνει το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων την Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

** Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές προβλέπονται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα