Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:15 7/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Ως μια ιστορικής σημασίας συμφωνία για την κοινή πορεία και την ανάπτυξη των δύο χωρών χαρακτήρισε, από την Καβάλα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ, την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας (από τους υπουργούς

Μεταφορών) για τη δημιουργία σιδηροδρομικής σύνδεσης των λιμανιών της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης) με τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και το Δούναβη.
Η συγκεκριμένη συμφωνία προβλέπει και τη σύσταση διακρατικού φορέα υλοποίησης και διαχείρισης όλου του έργου.

** «Αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητα του έργου στην ανάπτυξη της Περιφέρειας και της ευρύτερης περιοχής και στηρίζουμε την υλοποίησή του. Θα περιμένουμε όμως την υπογραφή των συμβάσεων για την κατασκευή του» δήλωσε για τη συμφωνία ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

** Στις κινητοποιήσεις ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις 9 Σεπτεμβρίου και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας.
Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους την ίδια μέρα, θα πάρει μέρος και το ΠΑΜΕ Καβάλας.

** Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στην Καβάλα αύριο Παρασκευή, στο πλαίσιο οργάνωσης της παρουσίας του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ. Στο κλιμάκιο μετέχουν οι Δημήτρης Σταμάτης, Θεόδωρος Καράογλου και Μακάριος Λαζαρίδης.

** Περιοδεία στο νησί της Θάσου θα πραγματοποιήσει αύριο Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής του ΚΚΕ στη Β’ Θεσσαλονίκης, Σάκης Βαρδαλής. Θα έχει συναντήσεις με το δήμαρχο του νησιού, τους αγροτοκτηνοτρόφους, το δασάρχη Θάσου και τους ελαιοπαραγωγούς.

** Αύξηση στις αφίξεις κατά 38,8% παρουσιάζουν τα στοιχεία του αεροδρομίου Καβάλας τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι αφίξεις για το φετινό καλοκαίρι θα ξεπεράσουν τους 110.000 επιβάτες, με τους Γερμανούς τουρίστες να έχουν την πρωτιά.

** Στο 90% φθάνουν οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Θάσου αυτή την εποχή. Φέτος στο νησί σημειώθηκε αύξηση στο τουριστικό ρεύμα της τάξης του 15%. Οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία δείχνουν ότι η τουριστική περίοδος θα συνεχιστεί έως τις 15 Οκτωβρίου.

** Στα ζητήματα του τουρισμού επικεντρώθηκε η συζήτηση που έγινε χθες, κατά τη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Καβάλας, στο παράρτημα της Θάσου. Το Επιμελητήριο Καβάλας συνεδριάζει μια φορά το χρόνο στη Θάσο προκειμένου να ενημερωθεί από τους επαγγελματίες του νησιού αλλά και τον δήμαρχο για τα κυριότερα θέματα που τους αφορούν.

** Αρχίζει σήμερα η περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων από το Δήμο Καβάλας. Η περισυλλογή θα ξεκινήσει από την οδό 7ης Μεραρχίας, κάτω από το Γηροκομείο στις 8 το πρωί. Σε πρώτη φάση προβλέπεται να μαζευτούν από τους δρόμους 50 οχήματα.
** Τριήμερη Γιορτή Αγοράς και Εκπαίδευσης διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, την Αντιπεριφέρεια, το Επιμελητήριο και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών από σήμερα (Πέμπτη) έως το Σάββατο στην Κεντρική Πλατεία Καβάλας. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για τα τοπικά προϊόντα αλλά και για τις υπηρεσίες της τοπικής αγοράς. Όλο το τριήμερο θα υπάρχουν στο κέντρο της πόλης, συναυλίες, πάρτι, κλόουν, ξυλοπόδαροι, street show, χορευτικές παραστάσεις, καραγκιοζοπαίχτες, ηλεκτρονικά παιχνίδια, δώρα και πολλές εκπλήξεις.

** Διήμερες εκδηλώσεις χρωμάτων οργανώνει στην Καβάλα η εφηβική ομάδα Action Team σε συνεργασία με το δήμο Καβάλας. Το Φεστιβάλ των χρωμάτων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» από τις 5 το απόγευμα έως αργά το βράδυ. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από αύριο (Παρασκευή) στην παραλιακή οδό της πόλης.

** Μια σειρά μεταποιημένων προϊόντων με την ετικέτα του “Πάρκου Φιλίππων” και τη γενικότερη ονομασία «Αγροτικό Καλάθι» παρουσιάζει η Επιστημονική Ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους», αύριο Παρασκευή και το Σάββατο από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.
Μέλη της Ομάδας θα λάβουν μέρος με εισήγηση στη 10η Γενική Συνέλευση του σωματείου “ΔΙΑΖΩΜΑ”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συγκεκριμένα το Σάββατο στην Κομοτηνή.
Την Κυριακή, από τις 11 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι, τα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα υποδεχτούν τον πρόεδρο του σωματείου «Διάζωμα» Σταύρο Μπένο και τα 450 μέλη της Γενικής Συνέλευσης, στον κήπο του Αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, για να τους παρουσιάσουν το «Αγροτικό Καλάθι».

** Η Θρακική Εστία Καβάλας θα γιορτάσει το Γενέθλιο της Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Καβάλας σήμερα (Πέμπτη) στις 6.30 το απόγευμα, όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Σηλυβριανής που την έφεραν οι πρόσφυγες τον Οκτώβριο του 1922 από την Σηλυβρία Ανατολικής Θράκης.

** Το 3ο Αθλητικό Διήμερο διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με αθλητικούς συλλόγους αυτό το Σαββατοκύριακο. Το διήμερο περιλαμβάνει κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, δρόμου και ιστιοπλοΐας. Οι αγώνες ιστιοπλοΐας θα διεξαχθούν στην παραλία της Καλαμίτσας το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, όπως και της κολύμβησης που θα ξεκινήσουν στις 3 το απόγευμα. Την δε Κυριακή θα διεξαχθούν οι αγώνες δρόμου με αφετηρία και τερματισμό την παραλιακή οδό στις 9.30 το πρωί για έφηβους και ενήλικες και στις 11 το πρωί για τα παιδιά έως 12 ετών. Τέλος την Κυριακή στις 11 το πρωί θα γίνουν οι αγώνες ιστιοπλοΐας στην παραλία της Καλαμίτσας.

** Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα