Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

12:06 24/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

**Έκτακτο ΔΣ πραγματοποίησαν οι απολυμένοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων αναφορικά με την τρέχουσα κατάσταση καθώς μέχρι σήμερα και ενώ δικαιώθηκαν δικαστικά 56 απολυμένοι δεν έχουν επιστρέψει στην εργασία τους. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Βογιατζίδης ανέφερε ότι συνεχίζουν τις προσπάθειες τους για να επιστρέψουν στην εργασία τους ενώ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο κατάσχεσης μονάδας επεξεργασίας λιπασμάτων του εργοστασίου.

**Ο Δήμος Καβάλας και το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων Ιστορίας Καπνού (Ι.Κ.Κ.Ι.Κ) θα πραγματοποιήσουν την πρώτη

συνάντηση των Καβαλιωτών Ακαδημαϊκών, Ερευνητών και Διευθυντικών Στελεχών που δραστηριοποιούνται εκτός της Καβάλας .
Η πρώτη αυτή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 25 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα. Ο Δήμος Καβάλας και το Ινστιτούτο Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού (Ι.Κ.Κ.Ι.Κ) ανέλαβαν πρόσφατα την πρωτοβουλία να καταγράψουν τους ακαδημαϊκούς της ημεδαπής και της αλλοδαπής, ερευνητές και Διευθυντικά Στελέχη, με καταγωγή από την Καβάλα, που εργάζονται εκτός Καβάλας, με σκοπό την δημιουργία ενός δικτύου πληροφόρησης, ανταλλαγής απόψεων και υποστήριξης του κοινού τόπου καταγωγής.
Η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου σημείωσε ότι επιχειρείται μία πρώτη προσπάθεια έλευσης σημαντικών Καβαλιωτών στην Καβάλα που θα δώσουν τις ιδέες τους και θα μπουν οι βάσεις για κάτι δημιουργικό στην Καβάλα.

**Η μαύρη εργασία είναι ένα σοβαρό πρόβλημα και στην Καβάλα όπως παραδέχεται και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας κ. Ευθύμιος Μακρογιάννης. Ένα ζήτημα με το οποίο ασχολείται εντατικά το Εργατικό Κέντρο ασκώντας πιέσεις στο ΣΕΠΕ για περισσότερους ελέγχους στους χώρους εργασίας.

**Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η τουριστική κίνηση στην Θάσο, σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Κώστα Χατζηεμμανουήλ. Μάλιστα απέδωσε το γεγονός και στο ότι προηγήθηκε πολύ καλή τουριστική προβολή του νησιού προϊόν καλού συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν ελεύθερα καταλύματα έως τέλος Αυγούστου ενώ οι κρατήσεις του Σεπτεμβρίου καλύπτουν το 50% των κλινών του νησιού.

**Χθες στις 12.00 το μεσημέρι στο Δήμο Καβάλας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη αναφορικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος, αυξημένων νιτρικών στο νερό της ύδρευσης, στην περιοχή του Ζυγού της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων. Στη σύσκεψη που οργανώθηκε από τη Δήμαρχο κ. Δήμητρα Τσανάκα, παρέστη μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος, υπερεσιακοί παράγοντες και η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ.
Η κ. Τσανάκα στις δηλώσεις της επεσήμανε ότι πραγματοποιήθηκε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με στόχο μεσοπρόθεσμα να βρεθεί μία λύση με λιγότερη χρήση λιπασμάτων από τους αγρότες και μακροπρόθεσμα να εξετάσουν την υδροδότηση του Ζυγού από τις πηγές Κεφαλαρίου Δράμας.

**Το Επιμελητήριο Καβάλας, θα συμμετέχει φέτος στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 9-17 Σεπτεμβρίου. Η τιμώμενη χώρα στην φετινή έκθεση είναι η Κίνα η οποία θα συμμετέχει δυναμικά με τις επιχειρήσεις της, καθώς ανοίγονται νέοι δρόμοι για την σύσφιξη των οικονομικών-επιχειρηματικών δεσμών Ελλάδας- Κίνας. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα πρέπει να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο – αίτηση συμμετοχής στο Επιμελητήριο Καβάλας, το αργότερο έως σήμερα. Το Επιμελητήριο, θα έχει στην διάθεσή του ένα ιδιαίτερα μεγάλο περίπτερο 99τ.μ. και θα καλύψει όλες τις δαπάνες που αφορούν την έκθεση των προϊόντων-δειγμάτων δηλαδή ενοικίαση χώρου, κατασκευή, βασικό εξοπλισμό περιπτέρου και μεταφορά προϊόντων.

**Το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου σκοπεύει να συμμετέχει στην υλοποίηση προγραμμάτων ΛΑΕΚ ως φορέας εκπροσώπησης εργοδοτών. Έτσι στην Καβάλα θα συνεργαστεί με το ΚΕΚ Πρωταγόρας αρχικά για την υλοποίηση τέτοιων επιδοτούμενων προγραμμάτων, εκτός ωραρίου εργασίας για γεωτεχνικούς που εργάζονται με ΙΚΑ ανεξάρτητοι ή για εργαζόμενους επιχειρήσεων Γεωτεχνικών. Το ύψος της επιδότησης είναι 160 ευρώ για 32 ώρες κατάρτιση.

**Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία με την θερμοκρασία στην μέγιστη τιμή της να φτάνει στους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ.

.

Keywords
Τυχαία Θέματα