Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:07 10/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Για το βαθμό ετοιμότητάς τους σε περίπτωση πυρκαγιάς ενημέρωσαν το συντονιστικό όργανο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, δήμοι και φορείς της περιοχής, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί.
Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στο πρόβλημα της καύσης καλαμιών στην περιοχή του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» καθώς επίσης και στο πρόβλημα της απομάκρυνσης των ξερών πεύκων στα δάση του Δήμου Θάσου αλλά και του Δήμου Καβάλας.
Τέλος αναδείχθηκαν οι ενέργειες και εργασίες που απομένει να γίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να εξασφαλιστεί

η μέγιστη ετοιμότητα μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου.

** Ένας 35χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού στην Κέρκυρα πριν από επτά χρόνια, συνελήφθη στην Καβάλα.

** Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία σε παραλιακή περιοχή της Καβάλας, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του παραεμπορίου.

** Ανοιχτά για όλους τους δημότες και τις ευπαθείς ομάδες παραμένουν όλα τα ΚΑΠΗ του δήμου Καβάλας έως την Παρασκευή, από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

** Ο Δήμος Δράμας διαθέτει τον κλιματιζόμενο χώρο στο ισόγειο του Δημαρχείου (διαθέσιμος από 7 το πρωί έως και 9 το βράδυ καθημερινά και από 9 το πρωί έως και 9 το βράδυ το Σαββατοκύριακο) καθώς και το χώρο που στεγάζεται το Κ.Α.Π.Η στην οδό Πατριάρχου Διονυσίου 21 (έναντι του Αρχαιολογικού μουσείου – εργάσιμες ημέρες και ώρες).

** Θερινά παζάρια θα πραγματοποιηθούν από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ν. Ηρακλείτσα και τη Ν. Πέραμο του Δήμου Παγγαίου.
Στα καλοκαιρινά bazaars διατίθενται πετσέτες θαλάσσης, κουβαδάκια, λογοτυπημένα είδη του Οργανισμού (μπουκάλια, ποτήρια, κούπες), κ.α. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρεθεί την Παρασκευή στον πεζόδρομο της Ν. Ηρακλείτσας (19:00 – 24:00) και το Σάββατο στην πλατεία της Ν. Περάμου (19:00 – 24:00).

** Τις παραστάσεις «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΔΟΚΙΜΕΣ» Κάτω απ’ την προσωπίδα ένα κενό και «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ-ΧΟΡΙΚΑ» παρουσιάζει απόψε το 60ο Φεστιβάλ Φιλίππων, στο αρχαίο θέατρο. Πρόκειται για παραστάσεις που προέκυψαν από το Εργαστήρι αρχαίου δράματος που υλοποιήθηκε στους Φιλίππους. Στις 10 το βράδυ το Φεστιβάλ θα τιμήσει τον σκηνοθέτη Θεόδωρο Τερζόπουλο.

** Το σύνολο Estonian Sinfonietta Soloists παρουσιάζει το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μουσικό Καλοκαίρι 2017″, το ΣΑΒΒΑΤΟ στις 9.30 το βράδυ, στο ξενοδοχείο ΙΜΑΡΕΤ. Θα παρουσιάσουν ένα εκλεκτό πρόγραμμα με έργα από την εποχή Μπαρόκ έως και το β΄ μισό του 20ου αιώνα.

** Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και το συγκρότημα Δραμαμίνη κλείνουν απόψε (Πέμπτη) τις εκδηλώσεις του νεανικού φεστιβάλ «Dramaica» στη Δράμα. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ στις Πηγές της Αγίας Βαρβάρας με είσοδο ελεύθερη.

** Αγώνες δρόμου, κολύμβησης και Ιστιοπλοΐας με δωρεάν συμμετοχή περιλαμβάνει το 3ο Αθλητικό Διήμερο που προκήρυξε ο δήμος Καβάλας σε συνεργασία με συλλόγους της πόλης και το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν Έλληνες και αλλοδαποί αθλητές. Διαθέσιμες πληροφορίες και αιτήσεις υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Καβάλας.

** Με τον ΠΑΟΚ δίνει τον πρώτο του φιλικό αγώνα ο ΑΟΚ την Κυριακή, στο γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη» κατά την προετοιμασία του για τη νέα αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής κατηγορίας. Πριν την έναρξη θα τιμηθεί για το ήθος και την προσφορά του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Κώστας Ιωσηφίδης.

** Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 22 έως 38 βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα