Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11:07 11/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτιο τοπικών ειδήσεων

** Ενενήντα χιλιάδες ζεστά γεύματα προσφέρθηκαν σε 1.183 μαθητές σχολείων του δήμου Καβάλας κατά τη διάρκεια του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» που υλοποίησε ο ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας, από τις 16 Ιανουαρίου έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Δημιουργήθηκαν 10 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι πέντε καλύφθηκαν από ΑμΕΑ.
Συνεχείς ήταν οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ και της Διεύθυνσης

Υγείας κατά την προμήθεια, παρασκευή και διανομή των γευμάτων.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή των διευθυντών των σχολείων, των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού.
Συμμετείχαν το 2ο, 5ο, 7ο δημοτικό σχολείο Καβάλας, του Αμυγδαλεώνα, των Κρηνίδων, του Ζυγού των Φιλίππων και το 1ο Ειδικό σχολείο Καβάλας. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά στον δήμο Καβάλας και θα επεκταθεί και σε άλλους νομούς.

** Εντοπίστηκαν οι δράστες της καταστροφής του εβραϊκού μνημείου στην Καβάλα, πριν από τρεις μήνες περίπου. Πρόκειται για τέσσερις άντρες, ηλικίας 40, 29, 22 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Το μνημείο είναι αφιερωμένο στην μνήμη των 1484 Εβραίων της Καβάλας, που εκτοπίστηκαν και εξοντώθηκαν από τους ναζί στο στρατόπεδο της Τρεμπλίνκα στην Πολωνία. Είχε τοποθετηθεί τον Μάιο του 2015.

** Άλλες πέντε συλλήψεις αλλοδαπών έγιναν το στο αεροδρόμιο της Καβάλας. Τρεις γυναίκες με τα τρία ανήλικα παιδιά τους, μια 30χρονη με τα τρία παιδιά της και ένας 16χρονος επιχείρησαν να ταξιδέψουν για την Γερμανία με πλαστά έγγραφα.

** Με την πρόφαση της πώλησης σεντονιών, δύο άτομα, ηλικίας 28 και 25 ετών, κατάφεραννα κλέψουν από το εσωτερικό σπιτιού 75χρονης στην Καλλιράχη Θάσου, ποσό 120 ευρώ, ενώ επιχείρησαν να κάνουν το ίδιο χωρίς αποτέλεσμα σε βάρος 85χρονης γυναίκας. Μετά από καταγγελία η αστυνομία εντόπισε άμεσα τους δράστες. Στην κατοχή του 25χρονου βρέθηκε το χρηματικό ποσό, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη δικαιούχο του.
Οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

** Διάλεξη με θέμα «Σχηματίζοντας το τοπίο, την πόλη, τον άνθρωπο», διοργανώνει αύριο Τετάρτη (12 Ιουλίου) στην Καβάλα, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6:30 το απόγευμα, στην κεντρική αίθουσα του ΤΕΕ. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Πάφου που θα είναι και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017. Απευθύνεται τόσο στον τεχνικό κόσμο όσο και σε μαθητές, γονείς και καθηγητές οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν τις σπουδές στην Κύπρο.

** Με στόχο την ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής, ο δήμος Καβάλας διοργανώνει Συνέδριο για τη Νεότερη Ιστορίας της Καβάλας.
Το συνέδριο προγραμματίζεται να γίνει 24-25-26 Νοεμβρίου 2017 στο συνεδριακό κέντρο της Λυδίας και θα είναι ανοικτό στην επιστημονική κοινότητα και σε ερευνητές που θέλουν να παρουσιάσουν τεκμηριωμένα τις εργασίες τους.

** Στην παραλία της Καβάλας πραγματοποιείται η 19η Έκθεση Βιβλίου την οποία διοργανώνουν ο δήμος Καβάλας και η τοπική Δημοτική Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με το Σύλλογο Βιβλιοπωλών – Χαρτοπωλών Καβάλας. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 27 Ιουλίου και λειτουργεί από τις 7:30 το απόγευμα έως τις 11:30 το βράδυ.

** Στον Δημοτικό Κήπο Δράμας γίνεται η 24η Γιορτή Βιβλίου έως τις 16 Ιουλίου, με ώρες λειτουργίας από τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ

** Ο Δήμος Καβάλας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου – 1ου Νηπιαγωγείου Κρηνίδων σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου, παρουσιάζουν την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 και ώρα 21.00, στον υπαίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Φιλίππων, τη μουσική παράσταση «Από τον Όμηρο στον Θεοδωράκη».
Ο εμπνευστής της μουσικής παράστασης είναι ο Μανώλης Παργεντάκης. Τα τραγούδια ερμηνεύει η Έφη Πριμικυρλίδου. Συμμετέχουν η Χορωδία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου – 1ου Νηπιαγωγείου Κρηνίδων και η Χορωδία του Συλλόγου Αρκαδικού Δράμας «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος»

** Στο πλαίσιο του 60ου Φεστιβάλ Φιλίππων παρουσιάζεται το έργο «Πέτρες στις τσέπες του», με τον Μάκη Παπαδημητρίου και τον Γιώργο Χρυσοστόμου, στο Φρούριο Καβάλας, αύριο Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 στις 9.30 το βράδυ.

** Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης ΚΑΒΑΛΑ BC ανακοινώνει ότι τίθενται σε διάθεση για τους φιλάθλους και τους φίλους της ομάδας οι κάρτες διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018. Οι κάρτες διαρκείας έχουν την συμβολική τιμή 30 ευρώ σε γενική είσοδο. Σημεία πώλησης τα γραφεία της ομάδας ΔΑΚ Καλαμίτσας τις πρωινές ώρες.

** Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα