Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11:14 13/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Δόθηκε χθες το απόγευμα στην κυκλοφορία το τμήμα της παραλιακής οδού της Καβάλας, που είχε πάθει καθίζηση, λόγω φθοράς του αγωγού ομβρίων υδάτων. Μετά από εκτεταμένες παρεμβάσεις του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας σε όλο το πλάτος του δρόμου το οδόστρωμα αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Εκατό δέματα με τρόφιμα σε ισάριθμες οικονομικά αδύναμες οικογένειες της Καβάλας για το πασχαλινό τους τραπέζι διανέμονται σήμερα από την Μητρόπολη ΦΝΘ.

Πρωί και απόγευμα θα λειτουργήσει και

σήμερα Μεγάλη Πέμπτη η αγορά, από τις 8.30 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 5.30 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ. Αύριο Μεγάλη Παρασκευή από τη 1 μετά το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, ενώ το Μεγάλο Σάββατο η αγορά θα λειτουργήσει από τις 8.30 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα. Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα είναι αργία.

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα αποκομιδής αστικών απορριμμάτων από το τμήμα καθαριότητας του δήμου Καβάλας τις ημέρες του Πάσχα. Την Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια φορτηγών για βαριά αντικείμενα και υπολείμματα κήπων (κλαδιών – χόρτων γι’ αυτό οι κάτοικοι πρέπει να αποφύγουν να εναποθέτουν τα βαριά αντικείμενα, τα κλαδιά και τα χόρτα, στους κοινόχρηστους χώρους και σε πεζοδρόμια κατά τις ημέρες των εορτών.

Επιστρέφονται από σήμερα οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες καθώς και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα. Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 για παραβάσεις που αφορούν παράνομες σταθμεύσεις. Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

Ξεκίνησε από τη γενική διεύθυνση δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης το έργο καταπολέμησης των κουνουπιών. Οι δράσεις πραγματοποιούνται λαμβάνοντας υπόψη τα εντομολογικά και κλιματολογικά δεδομένα και δίνοντας προτεραιότητα στις περιοχές υψηλού κίνδυνου. Η καταπολέμηση των κουνουπιών σε μεγάλες εκτάσεις από αέρος θα πραγματοποιηθεί, όταν απαιτηθεί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών προνυμφών.

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, απαγορεύεται από 15 Απριλίου μέχρι 30 Μαΐου 2017 η ενάσκηση της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας με κάθε μέσο και εργαλείο στον ποταμό Νέστο, στα Τενάγη Φιλίππων, στα αρδευτικά κανάλια, στους παραποτάμους και στα λοιπά εσωτερικά ύδατα. Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Για τους παραβάτες της παραπάνω απόφασης προβλέπονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως επιβολή προστίμου και απαγόρευση άδειας αλιείας.

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Κόκκινα δάνεια ελευθέρων επαγγελματιών-επιχειρήσεων και χρέη νοικοκυριών» θα πραγματοποιήσει το Επιμελητήριο Καβάλας, τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 στις 6:30 στο Επιμελητήριο Καβάλας. Ομιλητής θα είναι ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρησης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούζης, ενώ μετά το πέρας της ημερίδας θα ακολουθήσουν ερωτήσεις.

Για το έθιμο των αυγομαχιών που αναβιώνουν την Δευτέρα του Πάσχα (17 Απριλίου) προετοιμάζονται οι κάτοικοι στον Μαυρόβατο Δράμας. Για τις εκδηλώσεις συνεργάζονται ο δήμος Δράμας, η ΔΕΚΠΟΤΑ και ο Ποντιακός Σύλλογος «ΚΑΡΣ». Ο αυγομαχοπόλεμος θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί.

Σημαντική νίκη με 65-85 πέτυχε η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας στη Λάρισα απέναντι στον ΓΣ Λαρισαίων, για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα