Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:53 28/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Συνεδρίαση και βράβευση
Με 65 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα στις 7 το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Αντιδράσεις από τους κατοίκους της Νέας Καρβάλης στο ενδεχόμενο κατασκευής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων σε χώρο του Βιοτεχνικού Πάρκου.
O Δήμος Καβάλας στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου θα βραβεύσει τον νεαρό Καβαλιώτη αθλητή του kick boxing Παναγιώτη Τσοχαταρίδη για τις μέχρι σήμερα διακρίσεις που κατέκτησε.
Ο

Παναγιώτης Τσοχαταρίδης, από τη Δημοτική Κοινότητα Κρηνίδων της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων του Δήμου Καβάλας, αναδείχθηκε επτά φορές πρωταθλητής Ελλάδος (2010/2011/2012/2013/2014/2015/2016). Αναδείχθηκε επίσης τρίτος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (2014/2016) και τρίτος σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2015).

Καβάλα: Συνεδρίαση του Επιμελητηρίου
Με αντικείμενο το Προϋπολογισμό του για το 2017 συνεδριάζει αύριο (Τρίτη) στις 8.30 το βράδυ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας.
Στην συνεδρίαση θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην υποβολή πρότασης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, με τίτλο «κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα» σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο εκπαιδευτών οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής.

Καβάλα: Επίσκεψη Α. Θεοχαρόπουλου
Στην Καβάλα θα βρεθεί αύριο (Τρίτη) ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος. Θα συναντηθεί με τη δήμαρχο, τον αντιπεριφερειάρχη, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει με τους αγρότες του Νέστου για το πρόγραμμα Leader.

Δράμα: Σεμινάριο για την καλλιέργεια της αμπέλου
Τετραήμερο δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο για την καλλιέργεια της αμπέλου, διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, στη Δράμα.
Το θέμα του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι: «Μαθήματα Αμπελουργίας – Οινολογίας» και θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου ως την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ), στο 5ο χλμ Δράμας – Θεσσαλονίκης. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 16 ώρες. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Καβάλα: Διανομή κρέατος σε δικαιούχους
Διανομή κρέατος σε δικαιούχους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» ξεκινά από αύριο (Τρίτη) ο δήμος Καβάλας. Σημεία απ’ όπου γίνεται η παραλαβή των τροφίμων είναι οι Κεντρικές Αποθήκες του Δήμου Καβάλας (στρατόπεδο Κωτσάλου) και παλιό Δημαρχείο Κρηνίδων. Η διανομή θα γίνεται από την Τρίτη έως και την Πέμπτη από τις 8.30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί την αίτησή τους καθώς επίσης και οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ τόσο του αιτούντα όσο και των προστατευόμενων μελών της οικογένειάς τους.

Θάσος: Απαλλαγή ΦΠΑ σε Φιλανθρωπικές Εκδηλώσεις Συλλόγων
Ο Δήμος Θάσου ενημερώνει τους συλλόγους του νησιού ότι για κάθε είδους Φιλανθρωπικές εκδηλώσεις απαιτείται σύμφωνα με το νόμο Απαλλαγή ΦΠΑ από την Εφορία Καβάλας. Μεταξύ άλλων απαιτείται αίτηση προς το Δήμο Θάσου για την άδεια του χώρου της εκδήλωσης, όπου θα αναγράφεται ο σκοπός, ο χώρος, η ημερομηνία και η ώρα/ώρες της εκδήλωσης καθώς και καταστατικό του Συλλόγου σε ισχύ. Για κάθε πληροφορία και βοήθεια οι σύλλογοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου «Δημαρωγός».

Καβάλα: Παρουσίαση του βιβλίου «Πλάθοντας ευτυχισμένα παιδιά»
Το βιβλίο του Ψυχίατρου- ψυχαναλυτή Ιάκωβου Μαρτίδη, με τίτλο «Πλάθοντας ευτυχισμένα παιδιά» παρουσιάζουν ο Σύλλογος Κοινωνικών Λειτουργών Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

Καβάλα: Ομιλία για την ανάπτυξη του αθλητισμού
Ομιλία με θέμα: «Η συμβολή των Ελλήνων στην ανάπτυξη του αθλητισμού» διοργανώνουν σήμερα στην Καβάλα, ο Δήμος Καβάλας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και ο Σύλλογος Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού (ΟΚΑΚ). Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (4ος όροφος) με ομιλητή τον Κώστα Κατσιγιάννη, Πολιτικό Μηχανικό, Πρώην Γεν. Δ/ντή Ε.Ο.Τ..

Δράμα: Φιλικός αγώνας για το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων
Η Α.Ε.Αμπελοκήπων Δράμας διοργανώνει φιλικό αγώνα με ομάδα επιλέκτων ποδοσφαιριστών του Ν. Δράμας με σκοπό την αγορά εξοπλισμού για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Δράμας και του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δράμας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου στις 3 το απόγευμα στο Γήπεδο Κραχτίδη της Δράμας.

Αθλητικά
Νέα ήττα για την Καβάλα BC στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας στο μπάσκετ Έχασε στην Κρήτη από το Ηράκλειο με 81-76.
Για τον πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής στο ποδόσφαιρο είχαμε εντός έδρας ήττα για την Δόξα Δράμας από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με 4-2, επιστροφή του Νέστου Χρυσούπολης στις νίκες επί της Δόξας Προσκυνητών με 2-1. Σε αναζήτηση γυμναστή η Καβάλα, που χθες είχε ρεπό.

Καιρός
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα