Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:46 22/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Διεκδίκηση του παλιού Νοσοκομείου
Τον τρόπο αξιοποίησης του παλιού νοσοκομείου της Καβάλας συζήτησαν χθες το μεσημέρι, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. Ο δήμος διεκδικεί το 81% του οικοπέδου, ενώ το υπουργείο έχει πόρισμα ότι του ανήκει το 100% και προτίθεται να το παραχωρήσει προς αξιοποίηση. Η πρόταση δε που προκρίνεται είναι η δημιουργία ξενοδοχείου. Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Δήμου Καβάλας για την αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου Δήμου Καβάλας

(Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού) είναι το κυρίαρχο θέμα που θα συζητηθεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη.

Καβάλα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ύψος του παλιού νοσοκομείου
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από σήμερα στο ρεύμα εξόδου της Καβάλας από την οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, στο ύψος του παλιού Νοσοκομείου, μετά το τροχαίο ατύχημα που προκλήθηκε στο σημείο αυτό του δρόμου και διαπιστώθηκε ρήγμα στο οδόστρωμα και στους αρμούς της γέφυρας. Ο Δήμος Καβάλας θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου αποκατάστασης της χρήσης του οδοστρώματος ενώ μέχρι το πέρας των εργασιών η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται από το άλλο ρεύμα κυκλοφορίας με αμφίδρομη κίνηση.

Καβάλα: Νέα προκήρυξη για τα λουτρά Ελευθερών
Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να προκηρυχθεί το έργο της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επενδυτές σε ότι αφορά την αξιοποίηση των Λουτρών Ελευθερών, όπως διαβεβαίωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος.

Καβάλα: Σύλληψη για βιασμό
Με την κατηγορία του βιασμού συνελήφθη στη Νέα Πέραμο Καβάλας, ένας 35χρονος υπήκοος Γεωργίας. Προηγήθηκε καταγγελία από 40χρονη φίλη του υπήκοο Καναδά.

Καβάλα: Καλοκαιρινή εξόρμηση καθαριότητας
Στην περιοχή του Παληού θα βρίσκονται αυτή την εβδομάδα συνεργεία καθαριότητας του δήμου Καβάλας στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εξόρμησης του δήμου στις γειτονιές της πόλης. Η επόμενη εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί από 29 Αυγούστου έως 03 Σεπτεμβρίου στην συνοικία της Αγ. Βαρβάρας.

Δράμα: Δωρεάν φροντιστήρια ξένης γλώσσας σε μαθητές
Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο δήμος Δράμας προχωρά σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Δράμας, με στόχο μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά ευάλωτων οικογενειών.
Στα παιδιά οικογενειών που πληρούν τις προϋποθέσεις, παρέχεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουν και φέτος δωρεάν μαθήματα αγγλικών σε συνεργαζόμενα φροντιστήρια. Η υποβολής αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 2 Σεπτεμβρίου.

Καβάλα: Λαϊκή βραδιά στο Παγγαίο
«Λαϊκή βραδιά στο Δασικό χωριό διοργανώνει η Κοιν.σ. επ «Δασικό χωριό Παγγαίου» την Παρασκευή στις 9 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Καβάλα: Παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ για τον Γιώργο Σεφέρη
Η παράσταση «Προς τον κύριο Φράνκλιν Α. Φορντ, 27/12/67» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη παρουσιάζεται σήμερα Δευτέρα και την Τρίτη 23 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, σε ένα νέο χώρο για το κοινό, στο Οικόπεδο «Κρέη» της Καβάλας. Αφορά, ένα – όχι και τόσο γνωστό – γράμμα του Σεφέρη, απάντηση στον Κοσμήτορα της Σχολής Τεχνών κι Επιστημών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Φράνκλιν Α. Φορντ, όπου αρνείται να αποδεχτεί έναν ετήσιο διορισμό ως καθηγητής της ποιήσεως για το ακαδημαϊκό έτος 1969-1970 με μισθό 28.000 δολάρια. Πρόκειται για μια παράσταση με τέσσερις ηθοποιούς κι έναν χορευτή επί σκηνής.

Αίθριος καιρός
Αίθριος καιρός θα επικρατήσει σήμερα στην Ανατ. Μακεδονία και τη Θράκη. Από το βράδυ αναμένεται βαθμιαία μεταβολή του καιρού με βροχές. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα