Εγκαινιάζεται την Παρασκευή η πρώτη ΤΟΜΥ στην Κρήτη

11:44 13/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας στην Κρήτη και μία από τις πρώτες που θα λειτουργήσουν στη χώρα εγκαινιάζεται στις 11 το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής, παρουσία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.
Η μονάδα θα λειτουργεί στο κτίριο του παλιού Υγειονομικού, στην οδό Σπιναλόγκας, καθημερινά από τις 8 το πρωί ως τις 9 το βράδυ. Ασφαλισμένοι και μη θα μπορούν να δηλώνουν τον γιατρό που επιθυμούν να τους παρακολουθεί, μέχρι να συμπληρωθεί ο ανώτατος αριθμός των 2.500 ασθενών για κάθε άτομο από το ιατρικό

προσωπικό. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο υποδιοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Στέλιος Δημητρακόπουλος, την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να λειτουργεί και η Τοπική Μονάδα Υγείας της Νέας Αλικαρνασσού, στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ, και θα ακολουθήσουν από μία μονάδα σε Γάζι, Χερσόνησο και Ρέθυμνο και δύο στα Χανιά. Στόχος είναι σταδιακά να λειτουργήσουν 25 τέτοιες μονάδες στην Κρήτη και για το λόγο αυτό αναμένεται συμπληρωματική προκήρυξη για την πρόσληψη του απαιτούμενου ιατρικού προσωπικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα