Εύκολη pole για τον Χάμιλτον στις δοκιμές του ιταλικού Γκραν Πρι

17:55 3/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

O Λιούις Χάμιλτον θα ξεκινήσει από την pole position του Ιταλικού Γκραν Πρι, όντας ταχύτερος κατά μισό δευτερόλεπτο του συναθλητή του στη Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ, στις κατατακτήριες δοκιμές που έγιναν στην πίστα της Μόντσα.

Ο γερμανός πιλότος, μπορεί να ερχόταν με την φόρα της νίκης στο προηγούμενο Γκραν Πρι στο Σπα του Βελγίου, στη Μόντσα όμως, τίποτα απ’ότι προσπάθησε να κάνει, δεν ήταν αρκετό για να στερήσει την pole από τον κυριότερο αντίπαλό του και πρωτοπόρο

του πρωταθλήματος, Χάμιλτον.

Η αγαπημένη του ιταλικού κοινού Ferrari, ήταν και πάλι η κοντινότερη αντίπαλος των Mercedes, με τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ράικονεν, να είναι οι μοναδικοί οδηγοί που μπόρεσαν να κινηθούν στο ίδιο δευτερόλεπτο με τα «Ασημένια Βέλη».

Ο Βάλτερι Μπότας εντυπωσίασε για άλλη μια φορά με την ταχύτητά του, όντας 5ος για την Williams. Σε μια πίστα που δεν ευνοεί καθόλου τον κινητήρα της Renault, το καλύτερο που μπορούσαν να καταφέρουν οι οδηγοί της Red Bull ήταν να καταλάβουν την 6η και 7η θέση, με το Ντάνιελ Ρικιάρντο, να είναι μόλις 22 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Μαξ Φερστάπεν.

Στην όγδοη και ένατη θέση ήταν οι δύο Force India των Σέρχιο Πέρες και Νίκο Χούλκενμπεργκ, ενώ τη δεκάδα έκλεισε η Haas του Μεξικανού Εστεμπάν Γκουτιέρες, ο οποίος πέρασε στο Q3 για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Όλη η δράση των κατατακτήριων δοκιμών, στη μαγνητοσκοπημένη μετάδοση που ξεκινά στις 14:00 της Κυριακής από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD. Η ζωντανή μετάδοση του αγώνα αρχίζει στις 15:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα