Δυτική Μακεδονία: Στον «αστερισμό» της Αποκριάς

10:00 16/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκινούν σήμερα Τσικνοπέμπτη οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις σε αρκετούς δήμους της Δυτική Μακεδονίας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

– Στο δήμο της Κοζάνης

Στις 10.00 το πρωί στο Καφέ Αβάντζο θα πραγματοποιηθεί ο Αποκριάτικος Χορός για τα παιδιά των δομών: ΚΔΑΠμΕΑ, Ειδικό Σχολείο, ΚΕΚ ΑμΕΑ, ΕΕΕΕΚ, Ειδικό Γυμνάσιο, Κιβωτός.

Στις 7:30 το απόγευμα στην κεντρική Πλατεία Κοζάνης

θα έχουμε την επίσημη έναρξη της Αποκριάς από το δήμαρχο Κοζάνης, ενώ αμέσως μετά θα εμφανιστούν χορευτικά από τους συλλόγους: της Αγίας Παρασκευής, Άνω Κώμης, Καισαρειάς, Κρόκου, Λευκοπηγής, Μεταμόρφωσης, και Μηλιάς Κοζάνης.

Από τις 20.00-20.30 θα εμφανιστούν τα χορευτικά από τους συλλόγους: του Λιβαδερού, Τρανοβάλτου, Ελάτης και Μεταξιωτών Κοζάνης.

Στις 20.30 στην Κεντρική Πλατεία θα εμφανιστεί ο Φανός Πηγάδ΄ Κεραμαριό, ενώ στις 9 το βράδυ το γλέντι θα μεταφερθεί στο Φανό Πηγάδ΄ Κεραμαριό.

Στην Αιανή σήμερα Τσικνοπέμπτη στις 7 το απόγευμα θα έχουμε την έναρξη των Απόκρεων και το Άναμμα όλων των Φανών, ενώ στην ΑΝΩ ΚΩΜΗ στις 4 το απόγευμα στο Προαύλιο του Συλλόγου θα έχουμε το Άναμμα Παιδικού Φανού.

– Στο δήμο Βόιου

Στο Δήμο Βοΐου ξεκινούν σήμερα οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην τοπική ενότητα Τσοτυλίου στις 8 το βράδυ, με το άναμμα του φανού στην πλατεία Αγίας Μαρίνας από τον σύλλογο Γυναικών Τσοτυλίου.

– Στο δήμο Εορδαίας

Μεγάλο Αποκριάτικο γλέντι, θα στήσουν σήμερα Τσικνοπέμπτη στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας 13 Πολιτιστικοί Σύλλογοι της πόλης, προσκαλώντας τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Εορδαίας για να διασκεδάσουν μαζί τους και να το «τσικνίσουν». Οι παρέες των Συλλόγων, θα ξεκινήσουν από έξι διαφορετικά σημεία της Πόλης και χορεύοντας, θα καταλήξουν στις 6 το απόγευμα στην πλατεία όπου και θα δώσουν το σύνθημα για χορό και ξεφάντωμα

– Στο δήμο Γρεβενών

Ο Δήμος και η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών συνδιοργανώνουν και φέτος το καρναβάλι που είναι πιο πλούσιο και με μεγαλύτερη διάρκεια από άλλες χρονιές. Σήμερα Τσικνοπέμπτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 7 το απόγευμα: Έναρξη της Αποκριάς και ανακοίνωση του προγράμματος στην Πλατεία Αιμιλιανού και Γρεβενιώτικο γλέντι με τα σχολεία της πόλης, τους συλλόγους και τους κατοίκους του Δήμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα