Δυτική Μακεδονία: Στάση αναμονής από αγρότες

11:11 6/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε αποκλεισμό του Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής προσανατολίζονται για την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017, οι αγρότες της Καστοριάς, ενώ την ίδια ώρα θα στήσουν αγροτικό μπλόκο στη γέφυρα Ρυμνίου, που βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Κοζάνης-Ρυμνίου.

Σήμερα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 3 μετά το μεσημέρι θα γίνει η συγκέντρωση των αγροτών της Κοζάνης στην παλαιά Εθνική Οδό Κοζάνης-

Πτολεμαΐδας, έξω από την «Τεχνομπετόν», ενώ στις 7 το απόγευμα στο Βελβεντό και στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Αγνάντι» θα γίνει συνάντηση Αγροτικών Συλλόγων δενδρωδών καλλιεργειών από Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Έδεσσα, Νάουσα και Γιαννιτσών, προκειμένου να εξετάσουν τα ζητήματα που τους απασχολούν, αλλά και τις λύσεις που θα επιδιώξουν να βρουν.

Εν παραμένουν στη Δυτική Μακεδονία τα μπλόκα: στην αερογέφυρα τους Άργους Ορεστικού, στο Διοικητήριο Γρεβενών, στο Καλονέρι Βοίου, και στον κόμβο Αντιγόνου, στην εθνική οδό Φλώρινας- Έδεσσας, χωρίς όμως να κλείνουν οι δρόμοι, ενώ οι κινήσεις των αγροτών θα προσδιορίζονται καθημερινά μέσα από τις συνελεύσεις τους.

Για όσους οδηγούς κινούνται από την Δυτική Μακεδονία προς την Θεσσαλονίκη μπλόκα υπάρχουν στην περιοχή της Κουλούρας, του Νισελίου στην Αλεξάνδρεια και των Μαλγάρων επί της Εγνατίας Οδού καθώς και στο Γυψοχώρι της Εθνικής οδού Έδεσσας – Θεσσαλονίκης, τα οποία παραμένουν ανοιχτά, ενώ κλειστά παραμένουν τα πράσινα φανάρια στην περιοχή αεροδρομίου Θεσσαλονίκης. Οι αγρότες από τα Πράσινα Φανάρια αναμένεται να κινηθούν σήμερα μετά τις 12 το μεσημέρι με τα τρακτέρ τους προς το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Για όσους κινούνται στην εθνική οδό Κοζάνης- Λάρισας παραμένει το μπλόκο στη διασταύρωση Αργυροπουλείου Λάρισας το οποίο κλείνει καθημερινά από τις 6 το απόγευμα μέχρι στις 9 το βράδυ. Τα οχήματα θα εκτρέπονται στην πόλη της Ελασσόνας προς την παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης και θα εισέρχονται ξανά στη Νέα Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης. Τα οχήματα που κινούνται στη Νέα Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης με κατεύθυνση προς την Κοζάνη, θα εισέρχονται στην πόλη του Τυρνάβου και θα κινούνται μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης προς Ελασσόνα, απ’ όπου και θα εισέρχονται ξανά στη Νέα Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης.

Κλειστή είναι και η Εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Αθηνών στη Νίκαια Λάρισας, το ρεύμα προς Αθήνα και στον Πλατύκαμπο, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Κλειστή θα είναι και η Εθνική Οδός Λάρισας-Τρικάλων στη θέση Ραχούλα από τις 3 το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα