Δυτική Μακεδονία: Προβλήματα από κακοκαιρία

11:49 11/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Και νέες χιονοπτώσεις εκδηλώνονται από τα ξημερώματα στη Δυτική Μακεδονία, η ένταση των οποίων ποικίλει ανά Περιφερειακή Ενότητα. Για έκτη συνεχόμενη ημέρα στη Δυτική Μακεδονία επικρατεί ολικός παγετός, ενώ οι θερμοκρασίες κυμαίνονται και αυτή την ώρα σε πολύ χαμηλά επίπεδα αγγίζοντας τους -9 έως και τους -14ο βαθμούς Κελσίου.

Κυκλοφορία

Λόγω του ολικού παγετού, σε συνδυασμό με την χιονόπτωση, παρουσιάζονται αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και οι οδηγοί χρειάζεται να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή

καθώς το οδόστρωμα κρύβει σε πολλά σημεία παγίδες πάγου.

Σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Κοζάνης, Γρεβενών και Φλώρινας, η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Επίσης με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χειμερινά ελαστικά διεξάγεται η κυκλοφορία και στην Εγνατία Οδό που διατρέχει την Περιφέρεια Δυτικής όπως και στον κάθετο άξονα Α-29 (Εγνατίας – Καστοριάς). Παράλληλα η τροχαία έχει εκδώσει απαγορευτικό κίνησης για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και για τα λεωφορεία, στην Εγνατία οδό, από το ύψος του κόμβου του Βενέτικου ποταμού έως την Ηγουμενίτσα.

Τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ Κοζάνης διεξάγονται με μεγάλη δυσκολία εξαιτίας του παγετού και του χιονιού, ενώ τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αστικών Κοζάνης διεξάγονται σχεδόν κανονικά με την παράκληση οι επιβάτες να επικοινωνούν με το σταθμαρχείο.

Τα Σχολεία

Τα σχολεία της Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης σε όλους τους δήμους της Δυτικής παρέμειναν και σήμερα Τετάρτη 11/01/2017 κλειστά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Ήδη με αποφάσεις των δημάρχων κλειστά θα είναι τα σχολεία και αύριο Πέμπτη 12/01/2017 στην Κοζάνη και στη Φλώρινα, ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία αύριο Πέμπτη12/01/2017 και την Παρασκευή13/01/2017, στους δήμους Βοϊου, Σερβίων-Βελβενδού, Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου.

Οι ταινιόδρομοι της ΔΕΗ

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες για να επιδιορθωθούν οι βλάβες στους ταινιόδρομους μεταφοράς λιγνίτη των Ορυχείων της ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι της επιχείρησης. Χθες (Τρίτη 10/01/2017) το απόγευμα αποδόθηκε ο πρώτος, ενώ κατά την σημερινή μέρα αναμένεται να αποκατασταθεί και η λειτουργία του Α3.

Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Υδροδότηση

Σε πολλές περιοχές όπως στις μικρές κοινότητες στα ορεινά του Δήμου Βοίου παρουσιάστηκαν προβλήματα υδροδότησης καθώς έσπασαν βρύσες και σωλήνες, προβλήματα που σύμφωνα με τον Δήμαρχο Βοίου Δημήτρη Λαμπρόπουλο αντιμετωπίζονται με τα συνεργεία του Δήμου να εργάζονται ακατάπαυστα για την αποκατάσταση τους.

Τα προβλήματα υδροδότησης στο Μαυροδένδρι Κοζάνης επιλύθηκαν, ενώ στον οικισμό των Λαζαράδων στο Δήμο Σερβίων-Βελβενδού εξαιτίας του πολικού ψύχους διακόπηκε η υδροδότηση της κοινότητας όπου υπάρχουν και υψηλές τιμές νιτρικών. Ο Δήμος χορηγεί στους κατοίκους εμφιαλωμένο νερό μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευση Αποχέτευσης Κοζάνης δέχτηκε μέσα σε μια μόνο μέρα περισσότερα από εξήντα αιτήματα βλαβών ύδρευσης και τηλεθέρμανσης στην πόλη της Κοζάνης. Η τηλεθέρμανση Κοζάνης λειτουργεί κανονικά με την παράκληση όμως η καταναλωτές να κρατούν την θερμοκρασία στους θερμοστάτες στους 21ο με 22ο βαθμούς.

Εκ περιτροπής ανά δίωρο εξακολουθεί να γίνεται η παροχή Τ/Θ στις οικοδομές στην Πτολεμαίδα, λόγω βλάβης της 4ης μονάδας του ΑΗΣ Καρδιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα