Δυτική Μακεδονία: Προεδρικό Διάταγμα για τις μετεγκαταστάσεις Ακρινής και Αναργύρων

09:35 16/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην τελική ευθεία μπαίνει το Προεδρικό Διάταγμα για τις μετεγκαταστάσεις της Ακρινής Κοζάνης και των Αναργύρων Φλώρινας, μετά τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη που έγινε χθες (15/3/2016) στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μετά τη σχετική ενημέρωση απ’ όλους τους εμπλεκόμενους, διαπίστωσε την ανάγκη να δρομολογηθούν τα θέματα που σχετίζονται με το Προεδρικό Διάταγμα ώστε να είναι πλήρες

από νομοπαρασκευαστικής και τεχνικής άποψης, ενώ δεσμεύτηκε να ζητήσει και την άποψη της ΔΕΗ επ’ αυτού, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το Προεδρικό Διάταγμα θα είναι κάτι ξεχωριστό από τη διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των υφιστάμενων οικισμών.

Η σύσκεψη, έγινε παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρου Καρυπίδη, βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών της Κοζάνης και της Φλώρινας, των αντιπεριφερειαρχών Ενέργειας και Οικονομικών, των δημάρχων Κοζάνης, Εορδαίας και Αμυνταίου, των εκπροσώπων των κατοίκων των δύο οικισμών και του γενικού διευθυντή της ΑΝΚΟ.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα