Δυτική Μακεδονία: Προχωρά το εγχείρημα δημιουργίας Τεχνόπολης στη Δυτική Μακεδονία για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας

14:01 3/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Προχωρά στην εφαρμογή, η ιδέα δημιουργίας Τεχνόπολης στη Δυτική Μακεδονία, για την υποστήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Το εγχείρημα βρίσκεται υπό διερεύνηση και προετοιμασία το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης, κατά την επίσκεψη του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά τον περασμένο Ιανουάριο στην περιοχή.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε η ανάθεση της «Μελέτης δημιουργίας θερμοκοιτίδων νέων καινοτόμων επιχειρήσεων με έμφαση στις Τ.Π.Ε.

στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας», η οποία έχει ως βασικό στόχο τη δημιουργία σύγχρονων δομών υποστήριξης της νέας, καινοτόμου επιχειρηματικότητας, τουλάχιστον ενός «Φυτωρίου» ή «Θερμοκοιτίδας» (incubator) προσέλκυσης και αρχικής εγκατάστασης νεοφυών επιχειρήσεων, με έμφαση στην καινοτομία και στη σύγχρονη τεχνολογία. Η μελέτη χρηματοδοτείται από τον Άξονα 12 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Μακεδονία 2014-2020 και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερις μήνες από την ημερομηνία ανάθεσής της.

Keywords
Τυχαία Θέματα