Δυτική Μακεδονία: Οι εκδηλώσεις της επετείου του «ΟΧΙ»

13:19 27/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας ξεκίνησαν από σήμερα Πέμπτη 27/10/2016 ο εορτασμός της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Μετά το τέλος των εκδηλώσεων στα σχολεία, μαθητές απότισαν φόρο τιμής και κατέθεσαν στεφάνια σε μνημεία των πόλεων. Αύριο Παρασκευή 28/10/2016, η Εθνική επέτειος, σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας θα γιορταστεί με Επίσημη Δοξολογία, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, κατάθεση στεφάνων

και επιμνημόσυνη δέηση. Η παρέλαση σε Κοζάνη, Πτολεμαϊδα και Καστοριά θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι, ενώ στα Γρεβενά στις 11:30 το πρωί. Στην Πτολεμαϊδα μετά το τέλος της παρέλασης, θα γίνουν, στο Παλαιοντολογικό και Ιστορικό μουσείο, τα αποκαλυπτήρια του ερπυστριοφόρου οχήματος «Κατερπιλαρ D7», το οποίο επιτάχθηκε και χρησιμοποιήθηκε από τον Ελληνικό Στρατό κατά το «Έπος του 40».

Στις εκδηλώσεις στην Κοζάνη, την Κυβέρνηση αναμένεται να εκπροσωπήσει, o αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, στην πόλη των Γρεβενών θα βρίσκεται ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Ιωάννης Ταφύλης και στην Καστοριά ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπ.Α.Α.Τ, (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) Χαράλαμπος Κασίμης.

Keywords
Τυχαία Θέματα