Δ. Μακεδονία: Διαβεβαιώσεις Φ. Χόγκαν – Ε. Αποστόλου για τη φέτα

22:06 9/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ελληνική φέτα δε θα μείνει απροστάτευτη, εν’ όψει της συμφωνίας CETA, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Καναδά, διαβεβαίωσαν από τα Γρεβενά ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Φιλ Χόγκαν και Έλληνας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου.

Όπως επισημάνθηκε και από τους δύο, τόσο η Ευρωπαϊκής Επιτροπή όσο και η Ελληνική Κυβέρνηση θα δώσουν «μάχη» στη μεταβατική περίοδο ώστε να υπάρξει η «πλήρη προστασία της».

Μάλιστα ο Ευρωπαίος επίτροπος ανακοίνωσε ότι σε διάστημα επτά ετών θα δοθούν 19 δισ ευρώ από τον προϋπολογισμό των ευρωπαϊκών

ταμείων για την ενίσχυση της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, ενώ δήλωσε ενθουσιασμένος για την παραγωγή των βιολογικών προϊόντων στις πρότυπες αγροτικές μονάδες, που επισκέφθηκε σε Γρεβενά και Φλώρινα.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της μείωσης των βοσκοτόπων ο κ. Χόγκαν επισήμανε ότι γίνει προσπάθεια της Επιτροπής σε συνεργασία με υπουργούς απ’ όλες τις χώρες του Νότου ώστε να διασφαλιστούν οι βοσκότοποι που είναι αναγκαίοι για τους κτηνοτρόφους.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Φιλ Χόγκαν και Έλληνας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου, συνοδευόμενοι από βουλευτές των Γρεβενών και της Φλώρινας, τον περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχες της Δυτικής Μακεδονίας, επισκέφθηκε σήμερα (9/3/2017) πρότυπη μονάδα παραγωγής βιολογικών τυριών στην πόλη των Γρεβενών, όπως επίσης παραδοσιακή κτηνοτροφική μονάδα στον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών, αλλά και αμπελώνες και οινοποιείο στο Αμύνταιο Φλώρινας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα