Δυτ.Αχαΐα: Εγκαινιάστηκε το «στολίδι της Ωλενίας»

13:10 11/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το σύγχρονο Γυμνάσιο Λουσικών, που έγινε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο από τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και πολύ κόσμου.

Το κτίριο που κατασκευάστηκε, περιλαμβάνει υπόγειο με αποθήκη βιβλίων, χώρο γενικού αρχείου, αποθήκη, εργαστήριο αισθητικής αγωγής,

βοηθητικό χώρο για μάθημα τεχνολογίας και σχεδίου, λεβητοστάσιο, αποθήκη καυσίμων, μηχανοστάσιο, χώρο φύλακα.

Επιπλέον, στο ισόγειο περιλαμβάνονται επτά (7) αίθουσες διδασκαλίας, χώρος ενημέρωσης, ιατρείο, κυλικείο, γραμματεία, γραφείο διευθυντή, τουαλέτες αγοριών και κοριτσιών και δύο κλιμακοστάσια.

Στον α’ όροφο περιλαμβάνονται δέκα (10) αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο δασκάλων, τουαλέτες ορόφου, δύο κλιμακοστάσια, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, γραφείο συλλόγου γονέων μαθητικών κοινοτήτων, γραφείο ψυχολόγου.

Στην ταράτσα υπάρχει και ο χώρος για τα ηλιόθερμα και τα φωτοβολταϊκά, ενώ κατασκευάστηκε και ένα επιπλέον κτίριο πολλαπλών εκδηλώσεων, το οποίο περιλαμβάνει έναν ισόγειο χώρο, περίπου 150 τ.μ., για διάφορες εκδηλώσεις.

Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας Χρήστος Νικολάου, μίλησε για «στολίδι της Ωλενίας», με κόστος 3 εκατ. ευρώ, τιμώντας όσους συνετέλεσαν για την υλοποίησή του, μεταξύ αυτών και τον τ.δήμαρχο Ανδρέα Παναγιωτόπουλο.

Κοινή πεποίθηση όλων, όπως σημειώθηκε, είναι πως με συμπράξεις , όλα γίνονται πραγματικότητα.

Παρόντες ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Δριβίλας και πολλοί αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Σύνταξη: Δήμητρα Αναργύρου

Keywords
Τυχαία Θέματα