Δ.Τζανακόπουλος: Αναμένουμε από τις Τράπεζες να πράξουν το δέον

13:12 23/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι τράπεζες θα πρέπει να επιδείξουν σύνεση και σωφροσύνη και δεν θα χειριστούν την περίπτωση του ΠΗΓΑΣΟΥ και του ΈΘΝΟΥΣ με διαφορετικό τρόπο, από εκείνον που ίσχυσε στην περίπτωση του ΔΟΛ, δηλαδή διαχείριση του θέματος εν λειτουργία, έστειλε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Το μέλλον των εργαζομένων

στον Πήγασο και το Έθνος συζητήθηκε με επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο κ. Λοβέρδος, αναπτύσσοντας την ερώτησή του, δήλωσε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη όπως είχε πράξει και στην περίπτωση του ΔΟΛ, είναι πρόθυμη να συμβάλει εποικοδομητικά αν η κυβέρνηση θέλει συνεννόηση.

Η κατάσταση στον Πήγασο και στο Έθνος αποτελούν ένα ακόμη επεισόδιο σε αυτή την επιχείρηση αναδιάρθρωσης η οποία συντελείται στα ΜΜΕ και προηγήθηκαν πολλά επεισόδια με ποιο πρόσφατο την κατάρρευση του ΔΟΛ, ο οποίος βεβαίως οδηγήθηκε σε μια διαδικασία εκκαθάρισης εν λειτουργία με τα γνωστά αποτέλεσματα είπε ο κ. Τζανακόπουλος, ενώ απαντώντας στο ερώτημα του Ανδρέα Λοβέρδου αν η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αναλάβει κάποια νομοθετική πρωτοβουλία, ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός, πριν από λίγους μήνες, είχε προτείνει σε όλα τα κόμματα να συμμετέχουν σε μια διακομματική πρωτοβουλία. Όμως από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία της πώλησης του ΔΟΛ και έχουμε οδηγηθεί σε εξελίξεις και στον ΠΗΓΑΣΟ και στο ΕΘΝΟΣ οι οποίες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις πρωτοβουλίες των Τραπεζών».

Η κυβέρνηση δεν θέλει ούτε τους εργαζόμενους όμηρους, ούτε όμως και να επιτρέψει τη συνέχιση ενός καθεστώτος που έδινε υπηρεσίες σε εργολάβους με μεγάλο κόστος για το ελληνικό δημόσιο, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, αναφερόμενος νωρίτερα στη Βουλή στο ζήτημα των συμβασιούχων.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ,ΕΡΤ1

Keywords
Τυχαία Θέματα