Δρομολογούνται έργα στην Ιεράπετρα

09:53 4/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρία σημαντικά έργα της Ιεράπετρας δρομολογούνται με την συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης του Δήμου Ιεράπετρας και της τοπικής Εκκλησίας. Πρόκειται για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης δίπλα από το φρούριο του Καλέ, την επανέναρξη των ανασκαφών στο αρχαίο θέατρο Ιεράπετρας και την ανακατασκευή του γηροκομείου της περιοχής.

Τα έργα θα συμβάλλουν, σύμφωνα με το δήμαρχο Ιεράπετρας, Θεοδόση Καλαντζάκη, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής

των πολιτών, θα αναδείξουν το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής και θα συνδράμουν στην κοινωνική προστασία και μέριμνα για την τρίτη ηλικία.
Για το πρώτο έργο το κόστος είναι 200.000 ευρώ και υπογράφηκε η μελέτη από τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.
Επίσης υπέγραψε την τριμερή προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ιεράπετρας και του Υπουργείου Πολιτισμού, για τις ανασκαφές στο αρχαίο θέατρο Ιεράπετρας. Ένα έργο που θα χρηματοδοτήσει κατά 75% η Περιφέρεια Κρήτης και το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα αναδείξει ένα από τα σημαντικότερα Ρωμαϊκά θέατρα και σημαντικό πόλο έλξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Τέλος, παρουσία του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, Κύριλλου, συζητήθηκε το κοινό αίτημα των φορέων για την χρηματοδότηση της ανακατασκευής του κτιρίου του Γηροκομείου Ιεράπετρας.
Για το έργο έχει εκπονηθεί μελέτη με την φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης, ενώ από την πλευρά του Δήμου έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Το έργο έχει προϋπολογισμό που θα αγγίξει το 1,5 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τον εξοπλισμό και όπως δεσμεύθηκε ο κ. Αρναουτάκης, η Περιφέρεια Κρήτης θα στηρίξει το έργο και θα φροντίσει να εξασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους για την συνολική ολοκλήρωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα