Δρώμενα στο πάρκο Γουδέ της Σπάρτης

11:27 2/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι εδραία η πεποίθησή μου, ότι αυτός ο τόπος, έχει μια ελπίδα, να στηριχθεί μόνο στους ανθρώπους του, στους πολίτες του. Αυτοί θα βρουν τον τρόπο να οδηγήσουν πάλι τον τόπο σε μια καινούργια πορεία ανόδου και προόδου, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση να μπορέσουμε να υπάρχουμε και εμείς στον ευρύτερο ευρωπαϊκό τόπο ως ένα κομμάτι του, και κυρίως να συνεχίσουμε να μπολιάζουμε τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό και την Ευρωπαϊκή κοινωνία, με όλα όσα μπολιάστηκε ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός αυτούς τους αιώνες».

Αυτό δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, στο Πάρκο Γουδέ,

στη Σπάρτη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου» (Europe in my Region), την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του γιατί μια προσπάθεια έλαβε σάρκα και οστά, σε αυτό το θαυμάσιο πάρκο, σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποπερατωθεί πλήρως ένα σημαντικό μεγάλο έργο, το Πάρκο Γουδέ, το οποίο θέλει να σημαδέψει τη ζωή της Σπάρτης και των επισκεπτών της, των φίλων απ’ όλο τον κόσμο.

«Απ’ την άλλη πλευρά θα πρέπει κύριε Δήμαρχε να αποδείξουμε ότι σε δύσκολους και χαλεπούς καιρούς μπορούμε όχι μόνο να υλοποιούμε έργα και να τα συντηρούμε, αλλά και ότι έχουμε φρέσκιες ιδέες για να βρίσκουμε νέους τρόπους διαχείρισης και λειτουργίας αυτών των έργων και να τα εμπλέκουμε στην οικονομία της περιφέρειάς μας», σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Τατούλης και αναφέρθηκε στη συνεργασία με την προηγούμενη Δημοτική αρχή, «προκειμένου να εντάξουμε αυτό το έργο με προϋπολογισμό στα 3,1 εκατομμύρια ευρώ περίπου και να υλοποιήσουμε ένα πρότυπο έργο».

Ο κ. Τατούλης, ανέφερε ακόμη, ότι, μπαίνει στην τελική διαδικασία η υλοποίηση ενός μεγάλου έργου, της διάνοιξης της οδού Λυκούργου, που θα ενώσει τη Σπάρτη με το νέο οδικό άξονα και θα αναβαθμίσει την πρόσβαση στη Σπάρτη.

Αναφερόμενος στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης, ο Περιφερειάρχης, επανέλαβε ότι, «προχωράμε σε αυτό που έχουμε σχεδιάσει, ώστε η Σπάρτη να αποκτήσει την πραγματική θέση της στις υποδομές, γιατί η αρχαία Σπάρτη σήμερα αποτελεί ότι το σημαντικότερο από τον αρχαίο Ελληνικό κόσμο».

Απηύθυνε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πρόσκληση συνεργασίας στον κ. Δήμαρχο, ώστε να εξεταστούν οι δυνατότητες ανάπτυξης και άλλων δραστηριοτήτων στο Πάρκο Γουδέ, που θα αναπτύξουν την οικονομία και θα βοηθήσουν στη συντήρηση και λειτουργία του.

από δελτίο Τύπου
πηγή φωτό: Περ. Πελ/σου

Keywords
Τυχαία Θέματα