Δριμεία κριτική της αντιπολίτευσης στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού

22:41 8/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δριμεία επίθεση ασκούν στον Πρωθυπουργό τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή το διάγγελμα όπου ανακοίνωσε την άμεση διανομή των υπερ-εσόδων στους χαμηλοσυνταξιούχους καθώς και την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Η Νέα Δημοκρατία αναφέρει ότι «ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται πλέον ως απερχόμενος και πανικόβλητος πρωθυπουργός. Φοβισμένος

από την κοινωνική κατακραυγή προσπαθεί να κοροϊδέψει πάλι, αυτήν τη φορά τους συνταξιούχους. Μόνο που τώρα πια δεν τον πιστεύει κανείς. Αφού έκοψε το ΕΚΑΣ και επέβαλλε μεγαλύτερους φόρους, τώρα υπόσχεται ένα μικρό βοήθημα. Θα τους τα πάρει πίσω στο πολλαπλάσιο από τους νέους φόρους και τη νέα μείωση των συντάξεων που συμφώνησε ήδη με τους πιστωτές», σημειώνει.

Ο διευθυντής του γραφείου Tύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης με μια ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter, σχολίασε τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού.

«3 λέξεις μόνο: Τσοβόλα δώστα όλα! #fygete #diaggelma_tsipra», έγραψε ο κ. Λαζαρίδης.

3 λέξεις μόνο: Τσοβόλα δώστα όλα! #fygete #diaggelma_tsipra

— Μακάριος Λαζαρίδης (@mvlazaridis) December 8, 2016

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «την ώρα που η κυβέρνηση ψηφίζει στη Βουλή έναν ακόμη προϋπολογισμό με νέους φόρους και περικοπές για το λαό κι ετοιμάζει νέο χτύπημα στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, ελέω δεύτερης αξιολόγησης και απόφασης Eurogroup, μόνο ως προκλητική κοροϊδία μπορούν να εκληφθούν τα κυβερνητικά διαγγέλματα που διανέμουν ψίχουλα, από τα ματωμένα πλεονάσματα, στους πιο εξαθλιωμένους, που η ίδια πολιτική τους δημιουργεί και πολλαπλασιάζει. Ακόμη χειρότερα έχουν στόχο να πείσουν το λαό να ξεχάσει κάθε έννοια δικαιώματος και να συμβιβαστεί με τα ελάχιστα και τις εφάπαξ παροχές-ψίχουλα.
Και καταλήγει ότι «την απάντηση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του δώσανε σήμερα οι εργαζόμενοι με τις μαζικές κινητοποιήσεις τους, στο πλαίσιο της πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας, η μεγάλη επιτυχία της οποίας ανάγκασε τον πρωθυπουργό να καταφύγει σε αυτό το νυχτερινό διάγγελμα».

Η αναδιανομή απαιτεί σχέδιο, όχι λαϊκισμό και παλαιοκομματικές λογικές αναφέρει η ΔΗΜΑΡ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού τις οποίες χαρακτηρίζει «ανακύκλωση φτώχειας που θυμίζει την ιστορία με τον πατροκτόνο που ζητά στο δικαστήριο επιείκεια επειδή είναι ορφανός».

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «εφαρμόζει απόλυτα την λαϊκή ρήση: Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι». Μόνο που το άγριο κάψιμο του Λαού μας δεν θα ξεχαστεί με τις προεκλογικού και φιλανθρωπικού τύπου παροχές. Ας είναι βέβαιοι για αυτό. Όσο για την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά, υπενθυμίζουν ότι την πρότεινε πριν ένα μήνα στην Χίο η Φώφη Γεννηματά και ότι το επανέφεραν με ερώτηση τους προς τον Υπουργό Οικονομικών οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις 29/11/2016. Έστω και την τελευταία στιγμή μας άκουσαν, σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

Το Ποτάμι αναφέρει ότι θα είχε αξία αν τα λεφτά που θα διανείμει στους συνταξιούχους προερχόντουσαν από τη μείωση της κρατικής σπατάλης και του κομματικού κράτους. Έτσι θα μπορούσαν να έχουν και μόνιμο χαρακτήρα. Όσο για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, είναι κάτι που επιβαλλόταν να γίνει όπως επιμόνως ζητούσε όλη αυτή την περίοδο.

Η Ένωση Κεντρώων σε σχετική ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι «ο κ. Τσίπρας, αφού επί διετία, όπως άλλωστε ο Γ. Παπανδρέου και ο Α. Σαμαράς, ξεζούμισε τον απλό κόσμο, εμφανίστηκε τώρα να μοιράζει το περίσσευμα της λιτότητας. Πρόκειται προφανώς για το κύκνειο άσμα του καταρρέοντος που προσπαθεί να σώσει την υστεροφημία του. Για εμάς, στην Ένωση Κεντρώων, μπροστά είναι οικουμενική ή εκλογές. Ουδέν έτερον».

Keywords
Τυχαία Θέματα