Δράσεις του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά

15:02 1/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ και εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων,  πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Πλ. Ελευθερίας, πορεία στην Δημητριάδος και κατάθεση στεφάνων στο Ταχυδρομείο, τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά. Παρόμοιες εκδηλώσεις έγιναν και στον Αλμυρό.

dav

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Παν. Τσιτσιρίκης από τους εμποροϋπαλλήλους, ενώ ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου “Μήτσος Παπαρήγας” Κ. Στεργίου,

επισήμανε ότι όλοι απότισαν φόρο τιμής στους νεκρούς και έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία. Η τελευταία μάλιστα αλωνίζει στους χώρους δουλειάς με όλους τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν την περίοδο των μνημονίων και με τις ΠΝΠ που πέρασε η σημερινή κυβέρνηση λόγω πανδημίας.

Από την πορεία στον Αλμυρό

“Χθες ο πρωθυπουργός είπε ότι η εκ περιτροπής εργασία είναι δεδομένη. Θα μπορεί ο εργοδότης να βγάζει προσωπικό σε εκ περιτροπής εργασία. Εμείς όλο το προηγούμενο διάστημα δεν κλείσαμε το στόμα μας, αλλά φορώντας μάσκες, φωνάξαμε δυνατά για τα δικαιώματα εργαζομένων για τα δικαιώματα απέναντι στην υγειονομική κρίση, να χουν τα νοσοκομεία γιατρούς και προσωπικό στα εργοστάσια και χώρους δουλειάς να τηρούνται μέτρα προστασίας. Στην επόμενη ημέρα θα πρέπει να βγει το εργατικό κίνημα να αντιμετωπίσει τη νέα επίθεση που επιδιώκει η κυβέρνηση και η εργοδοσία”.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα