Δράσεις αλληλεγγύης για τους πληγέντες της Δυτικής Αττικής & πρόσφυγες

16:31 22/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο πλευρό των πλημμυροπαθών, των προσφύγων και των μεταναστών, βρέθηκαν φορείς και συλλογικότητες, με τη διανομή βοήθειας.

Όπως ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, η «Αλληλεγγύη για Όλους»: «Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 22/12 η παράδοση και η διανομή των υλικών αγαθών προς τους πληγέντες της Δυτικής Αττικής, που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της καμπάνιας «Δίπλα στους πληγέντες», την οποία συνδιοργάνωσαν η «Αλληλεγγύη για Όλους», ο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5» και το portokaliradio.gr, με τη συμμετοχή

δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, σε μια προσπάθεια στήριξης κι ανακούφισης των συνανθρώπων μας που επλήγησαν εξαιτίας της πρωτοφανούς καταστροφής και κακοκαιρίας.

Συνολικά, διατέθηκαν: 20 τόνοι με νερό, 2,2 τόνοι τροφίμων, 376 κιλά με είδη καθαρισμού και ατομικής υγιεινής, ενώ τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν, θα διατεθούν σε Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία της Δυτικής Αττικής».

Aγώνας μπάσκετ

Στις 20 Δεκεμβρίου 2017 σε πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Αιγάλεω «Σταύρος Βενέτης», ο Φιλανθρωπικός Αγώνας Μπάσκετ, που διοργανώθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τον Δήμο Αιγάλεω, με σκοπό τη συλλογή τροφίμων για τους πλημμυροπαθείς του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας, τα ενοριακά συσσίτια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στη Νίκαια και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω.

Αρχικά, η «Μικτή Επίλεκτων Αιγάλεω» με την καθοδήγηση του Κώστα Πολίτη, αντιμετώπισε διαδοχικά την Ομάδα του Περιοδικού Δρόμου Αστέγων «ΣΧΕΔΙΑ», την Πρωταθλήτρια Ομάδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη Σάμο

Μια ακόμη αποστολή χειμωνιάτικων ρούχων και υποδημάτων παρέδωσαν την Πέμπτη 21 Δεκέμβρη μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Σάμου, του Εργατικού Κέντρου Σάμου και των Γυναικείων Συλλόγων της ΟΓΕ, στη Διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης για τις ανάγκες των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται εκεί.

Όπως αναφέρει το E.K. Σάμου: «Τα είδη συγκεντρώθηκαν μετά από έκκληση των παραπάνω φορέων και την ανταπόκριση που υπήρχε από το λαό του νησιού, από σωματεία και φορείς του νησιού και της χώρας όπως ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών και άλλοι του οποίους και πολύ ευχαριστούμε.

Τις επόμενες μέρες θα παραδοθούν και άλλος ρουχισμός και κουβέρτες, ενώ μεγάλη ανάγκη υπάρχει για υποδήματα και κάλτσες.

Το Εργατικό Κέντρο, η Επιτροπή Ειρήνης και οι Σύλλογοι Γυναικών του νησιού μέλη της ΟΓΕ, εκφράζουν καθημερινά την αλληλεγγύη τους για τα θύματα του ιμπεριαλισμού και αγωνίζονται για:

-Άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων. Να τους χορηγηθούν τα απαραίτητα έγγραφα για τον τόπο προορισμού τους.

Αξιοπρεπείς όρους διαμονής, σίτισης, περίθαλψης, διερμηνείας, νομικής προστασίας, μόρφωσης-ψυχαγωγίας για τα παιδιά για όσο καιρό παραμένουν στη χώρα μας

-Να σταματήσει τώρα η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και κάθε μορφή εμπλοκής σ’ αυτούς.

-Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου, να αποτραπεί η αποθήκευση πυρηνικών στον Άραξο, να φύγoυν το ΝΑΤΟ και η FRONTEX από το Αιγαίο».

Keywords
Τυχαία Θέματα