Δράμα: «Γενναία» μέτρα στήριξης ζητά ο εμπορικός κόσμος

12:49 14/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ανάγκη να στηριχθεί με γενναία μέτρα ο εμπορικός κόσμος, τονίζει στην ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας, Αντώνης Σκουλίδης.

Η λειτουργία click away μπορεί να εξυπηρετεί τα πολυκαταστήματα, τα οποία βρήκαν τρόπο να εκτονώσουν τις on line παραγγελίες τους μετά το μπλοκάρισμα των ταχυμεταφορών, αλλά δύσκολα μπορεί να εφαρμοστεί στα μικρά καταστήματα, όπως αναφέρει ο κ.

Σκουλίδης, προσθέτοντας ότι είχε προταθεί από την Συνομοσπονδία, τουλάχιστον, να λειτουργούν με ραντεβού, όπως τα κομμωτήρια.

«Έτσι θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν με κανονικό τρόπο οι καταναλωτές και τα καταστήματα, έστω με μειωμένο τζίρο, να μπορέσουν να πουλήσουν κάποια προϊόντα».

Έχοντας μια δεκαετία κρίσης στις πλάτες του και δύο lock down, ο εμπορικός κόσμος χρειάζεται γενναία μέτρα στήριξης, αναβολή των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων ακόμη και διαγραφές χρεών, υποστηρίζει ο κ. Σκουλίδης. Ξεκαθαρίζει ότι το κράτος πρέπει να εξετάσει διαφορετικά μέτρα για τις επιχειρήσεις και άλλα για τους ανθρώπους τους, οι οποίοι πλέον δεν έχουν τη δυνατότητα να φροντίσουν την οικογένειά τους.

Μεταφέρει την πικρία τους για το γεγονός ότι το κράτος δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε σημαντικά μέτρα ανακούφισης και παροτρύνει τους καταναλωτές να στηρίξουν τα τοπικά εμπορικά καταστήματα, τους ντόπιους επιχειρηματίες που αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας.

«Είδαμε πώς είναι οι πόλεις μας με κλειστά καταστήματα. Με την ενίσχυση της τοπικής αγοράς, διασφαλίζουμε το μέλλον της πόλης και των ανθρώπων της» καταλήγει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα