Δ.Παπαδημητρίου: Επίσκεψη στις δύο όχθες του Ατλαντικού – Κίνητρα για startups

19:32 16/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων (startups), στο πρότυπο της Ιταλίας, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπως επισήμανε ο υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά την επίσκεψη του στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη.

Τόνισε, δε, ότι το νομοσχέδιο θα παρέχει κίνητρα στις νεοφυείς επιχειρήσεις ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να ανακοπεί η εκροή αξιόλογου επιστημονικού δυναμικού από τη χώρα και γενικά να αλλάξει ο παραγωγικός ιστός της χώρας.

Από τις 18 έως τις 28 Ιουνίου ο Δημήτρης Παπαδημητρίου θα έχει επαφές σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, με στόχο την ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων και την προσέλκυση επενδύσεων.

Τον σχεδιασμό της επίσκεψης έχει αναλάβει το Enterprise Greece, ως ο αρμόδιος εθνικός φορέας για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών. Ο υπουργός θα συνοδεύεται από τον Ηλία Αθανασίου, νέο διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του, ενώ την ελληνική αποστολή στις ΗΠΑ θα συνδράμει με την παρουσία του ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ. Στη διοργάνωση των επαφών σημαντική συμβολή έχουν το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στις 25 Ιουνίου θα εγκαινιάσει την έκθεση Fancy Food Fair της Νέας Υόρκης και το ελληνικό περίπτερο.

Από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου, ο κ. Παπαδημητρίου θα βρίσκεται στο Λονδίνο και στο Κέιμπριτζ, όπου θα δει Βρετανούς επιχειρηματίες που έχουν εκδηλώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να επενδύσουν στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα