«Δολοφονήθηκε με δηλητήριο» ο ετεροθαλής αδελφός του Κιμ Γιονγκ-Ουν

15:34 14/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη Μαλαισία δολοφονήθηκε ο Κιμ Γιονγκ-Ναμ, ετεροθαλής αδελφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται κυβερνητική πηγή της Νότιας Κορέας. Την είδηση δεν έχει σχολιάσει επίσημη πηγή στη Σεούλ.

Το καλωδιακό δίκτυο TV-Chosun της Νότιας Κορέας μετέδωσε ότι ο Κιμ δηλητηριάστηκε τη Δευτέρα με σύριγγες στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ από δύο γυναίκες, που πιστεύεται ότι είναι πράκτορες τις Πιονγκγιάνγκ. Οι δύο γυναίκες επιβιβάσθηκαν

στη συνέχεια σε ταξί και διέφυγαν.

Ο άνδρας δεν είχε περάσει από τον έλεγχο τής υπηρεσίας μετανάστευσης και κατέρρευσε στην ζώνη των καταστημάτων του αεροδρομίου, έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές της Μαλαισίας.

Η αστυνομία της Μαλαισίας δήλωσε στο Reuters ότι άγνωστος Βορειοκορεάτης πέθανε κατά τη διακομιδή του από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στο νοσοκομείο και ότι η ταυτότητά του δεν έχει γίνει γνωστή.

Ο Κιμ Γιονγκ-Ναμ εθεωρείτο πιθανός διάδοχος του πατέρα του Κιμ Γιόνγκ-Ιλ, πριν πέσει σε δυσμένεια έπειτα από την αποτυχημένη του απόπειρα να μπει στην Ιαπωνία με πλαστό διαβατήριο, το 2001, για να επισκεφθεί την Ντίσνεϊλαντ.

Ο Κιμ Γιονγκ-Ναμ είχε ταξιδέψει εκτός χώρας, ήταν γνωστός υποστηρικτής της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων στην Βόρεια Κορέα και είχε δηλώσει σε ιαπωνική εφημερίδα ότι είναι αντίθετος με την κληρονομική διαδοχή στην εξουσία.

Υπενθυμίζεται ότι ο θείος του Γιανγκ Σονγκ-Θεκ εκτελέστηκε τον Δεκέμβριο του 2013.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα