Δοκιμές Grand Prix Βαρκελώνης: Επιστροφή στις pole για τον Χάμιλτον

20:41 14/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Λιούις Χάμιλτον θα ξεκινήσει το Grand Prix της Βαρκελώνης από την pole position, αφού πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο των κατατακτήριων δοκιμών, τρία δέκατα μπροστά από τον τιμ μέιτ του στη Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ.

Ήταν η τρίτη pole της χρονιάς για τον Βρετανό πιλότο και 52η στην καριέρα του.

Η Ferrari νικήθηκε και από τις δύο Red Bull,

με τους Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν να κλειδώνουν την δεύτερη σειρά της εκκίνησης για λογαριασμό της αυστριακής ομάδας, μπροστά από τους δύο πιλότους της Scuderia.

Αίσθηση προκάλεσε η επίδοση του Μαξ Φερστάπεν στην πρώτη του εμφάνιση με τη Red Bull. O 18άχρονος Ολλανδός έκανε ιδιαίτερα δύσκολη τη ζωή, του, κατά πολύ εμπειρότερου τιμ μέιτ του, Ντάνιελ Ρικιάρντο, όντως συνεχώς ταχύτερός του κατά τη διάρκεια του Q1 και του Q2. Ο 27άχρονος Αυστραλός έπρεπε τελικά να δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να περάσει μπροστά από τον Φερστάπεν, πετυχαίνοντας τον 3ο ταχύτερο χρόνο των δοκιμών, μόλις τέσσερα δέκατα πίσω από τον δεύτερο Ρόσμπεργκ.

Οι δύο Ferrari θα ξεκινήσουν τον αγώνα από την τρίτη σειρά της εκκίνησης, με τους Κίμι Ράικονεν και Σεμπάστιαν Φέτελ, να βρίσκονται περισσότερο από 1 δευτερόλεπτο πίσω από τις Mercedes, απογοητεύοντας με την επίδοσή τους, τους απανταχού tifosi που σίγουρα περίμεναν πολλά περισσότερα.

Έβδομος ήταν ο Βάλτερι Μπότας με Williams, όγδος ο Κάρλος Σάινθ με Toro Rosso και ένατος ο Σέρχιο Πέρες με Force India. Τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Φερνάντο Αλόνσο με McLaren, προς ικανοποίηση των χιλιάδων οπαδών του που κατέκλυσαν την πίστα της Βαρκελώνης για να τον δουν.

The post Δοκιμές Grand Prix Βαρκελώνης: Επιστροφή στις pole για τον Χάμιλτον appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα